Categories: Ştiri sănătate

Cât se sănătoase sunt dulciurile pentru organism, de fapt? Specialist: „Trebuie alese cu grijă produsele cu care ne răsfățăm”

Dulciurile pot fi, de asemenea, sănătoase și benefice pentru organism. De fapt, acestea sunt necesare pentru a oferi energie organismului și anumiți nutrienți esențiali, în funcție de dulcurile alese. Acestea, în mod ideal, ar trebui să fie cât mai naturale și neprocesate. 

Dulciurile sunt atât un răsfăț, cât și un mod de a-i oferi organsimului nutrienți esențiali și energie. Acestea susțin echlibrul organismului, mențin funcțiile corpului prin aprotul de energie și, de asemenea, sunt foarte sănătoase pentru anumite organe, precum creierul.

Totuși, trebuie să știi că dulciurile recomandate sunt cele cât mai sănătoase, din surse sigure și cât mai puțin procesate, precum fructele, mierea, fructele uscate, gemul de fructe (fără zahăr adăugat) și ciocolata neagră.

Zahărul rafinat, conținut de majoritatea dulciurilor de pe rafturi, este una dintre cele mai periculoase și dăunătoare substanțe pentru organism. Acesta este asociat cu dezvoltarea inflamației în organism și a unor afecțiuni grave, precum cancerul.

Cât de sănătoase sunt dulciurile pentru organism?

Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, renumit neurochirurg, dezvăluie de ce dulciurile pot fi sănătoase și, de asemenea, care sunt cele mai bune opțiuni pentru a evita produsele pline de zahăr rafinat.

„Creierului îi plac dulciurile. Dar nu orice dulce! Zahărul îi face rău, mai ales cel rafinat, de aceea trebuie alese cu grijă produsele cu care ne răsfățăm sau din care ne „extragem” energie.

Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase.

Dacă sunteți iubitori de ciocolată, recomand ciocolata amăruie, cu o concentrație cât mai ridicată de cacao. Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt „poveri” care se metabolizează greu. Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao”, explică Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

2 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

3 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

3 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

4 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

4 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

5 ore ago

Citeste si: