Categories: Ştiri sănătate

Câtă apă ar trebui să beau pentru a slăbi? Găsiți răspunsul aici

Mulți oameni se întreabă „câtă apă ar trebui să beau pentru a pierde în greutate?” și răspunsul este simplu, dar este susținut de complexități corelate cu fiziologia umană și cea a multor organisme vii de pe Pământ – unele având până la 90% din corpul lor. greutate compusă din apă.

În acest articol, vom examina câtă apă ar trebui să bei pentru a pierde în greutate și eficacitatea apei asupra sănătății mentale și fizice generale.

Corpul uman format din apă

Totul este format din atomi. Un atom este definit ca cea mai mică particulă a unui element precum oxigenul sau hidrogenul. Atomii se unesc pentru a forma molecule. O moleculă de apă are trei atomi: doi atomi de hidrogen (H) și un atom de oxigen (O) („H2O”). O picătură de apă conține miliarde de molecule de apă. Aceste molecule de apă sunt răspândite și în corpul nostru, adică până la 60% din corpul uman adult este în esență apă.

Potrivit H.H. Mitchell, Journal of Biological Chemistry 158, creierul și inima umană sunt compuse din 73% apă, iar plămânii aproximativ 83% apă. Acestea sunt cifre uluitoare când sunt puse cu adevărat în perspectivă; dacă te privezi de apă, nu numai că nu slăbești, dar îți lipsești organele vitale, creierul și inima.

Compoziția musculară, apă și scădere în greutate

Am examinat impactul apei asupra creierului și inimii, acum considerăm că pielea umană conține 64% apă, în timp ce mușchii și rinichii sunt formați din 79%; chiar și oasele sunt apoase la aproximativ 31%. Având în vedere mușchii în mod specific în acest sens, puteți deduce că compoziția lor de apă este de cea mai mare importanță atunci când doriți să pierdeți în greutate.

În general, nu numai că vei pierde în greutate atunci când bei apă în mod optim pe parcursul zilei, dar vei construi și regenera mușchii mai repede! Per kilogram de mușchi slab, omul mediu va pierde 50 de calorii pe zi la întreținere – adică cu activitate redusă sau deloc. Desigur, fără activitate pentru o perioadă prea lungă de timp, acel mușchi nu va rezista.

Calitatea apei și funcția cognitivă

Sursa: Unsplash

Calitatea apei tale este un factor important în alimentarea inimii, organelor și mușchilor cu combustibil premium. Are, de asemenea, un impact uriaș asupra funcției cognitive și asupra capacității dumneavoastră de a construi căi neuronale, de a regenera țesuturile și multe altele – cele mai multe dintre acestea au loc în starea de somn profund (REM).

Pentru a pierde în greutate și a performa la nivelul maxim al funcției creierului, vă sugerez să consumați apă filtrată, cum ar fi apa cu osmoză inversă sau apă naturală de izvor.

Apă pentru pierderea în greutate

Deoarece am stabilit că calitatea apei joacă un factor în pierderea în greutate, să trecem acum la întrebarea zilei: câtă apă ar trebui să bei pentru a pierde în greutate?

Acest lucru variază de la persoană la persoană. Trebuie luat în calcul înălțimea, greutatea, sexul dar și nivelul de activitate fizică.

Recent Posts

Băutura cu calciu, magneziu și potasiu care ajută la ameliorarea „tuturor durerilor” din organism

Un raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a arătat că o alimentație sănătoasă și…

19 minute ago

Previziunea lui Carmen Harra pentru Florin Piersic: El este codificat cu cifra 11

Carmen Harra și-a exprimat în mod public sprijinul pentru Florin Piersic. Deși marele actor este…

49 de minute ago

Andrei Caramitru: „Dacă tu iei mai puțin de 1.500 de euro net, e doar eșecul tău”

Un renumit economist român a declanșat furia opiniei publice imediat după ce a susținut că…

o oră ago

Zodia care va avea o cumpănă până pe 17 Mai. Apare o situație bulversantă

Mihai Voropchievici susține că o zodie se va confrunta cu probleme, pe când alți nativi…

2 ore ago

Românii care primesc cei mai mulți bani la pensie după recalculare. Trebuie să fi muncit în aceste domenii

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a adus clarificări referitoare la criteriile în funcție de care unii…

2 ore ago

”Trăiește și învață + Învață să trăiești ”, campanie Euromelanoma. Program suport oferit de către SRD pentru pacienții cu cancer de piele

Intrat în tradiția marilor campanii internaționale de prevenție medicală, proiectul grupului Euromelanoma privind aspectele de…

2 ore ago

Citeste si: