marți, mai 17, 2022

Alimentația este un element important în determinarea stării noastre de sănătate. Aceasta trebuie să asigure necesarul zilnic de nutrienți hrănitori pentru ca organismul nostru să funcționeze în mod normal.

Din nefericire, în prezent, este din ce în ce mai greu să stabilim ce înseamnă, cu adevărat, o alimentație sănătoasă. Acest lucru poate fi diferit de la persoană la persoană, deoarece avem nevoi individuale.

Te-ar mai interesa: Cum dizolvi în mod natural cheagurile de sânge? Tr...

Cu toate acestea, există o serie de lucruri generale pe care le poți afla despre alimentație și cum să mănânci mai echilibrat și sănătos.

Mituri despre alimentație

Anca Hâncu, medic nutriționist, dezvăluie care sunt cele mai frecvente mituri despre alimentație, la Antena 1.

Există super-alimente care ne pot feri de boli și răceli

„Sigur că orice aliment care conține vitamina C, precum spanac, broccoli, lămâi, citrice, ne va proteja și ne va aduce un beneficiu în plus în protecția imunității. Orice model alimentar sănătos înseamnă că organismul nostru are un sistem imunitar dezvoltat pentru a lupta cu orice boală”, a spus medicul Anca Hâncu.

Te-ar mai interesa: Entorsa de genunchi: măsuri de prim ajutor pentru ...

Există alimente care îngrașă și alimente care slăbesc

„Nutriția modernă vorbește tot mai mult de modele alimentare și nu pune atât de mare presiune pe un aliment sau altul. Modele alimentare înseamnă: cantitate, calitate, ore, felul în care combinăm alimentele, în așa fel încât putem dezvolta modele sănătoase sau nesănătoase. Alimentele în sine nu ne îngrășa sau nu ne scad în greutate.

Noi dacă știm că un produs are mai multe calorii, mâncăm o porție mai mică. Dacă noi mâncăm în exces un aliment hipercaloric, cu mult zahăr, cu multă grăsime și suntem sedentari, normal că acele alimente o să aducă calorii care se vor transforma în grăsime”, a mai spus Anca Hâncu la Antena 1, în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.

Te-ar mai interesa: Cum știi dacă mănânci sănătos sau nu? Cea mai bună...

Este o dietă săracă în calorii cea mai bună metoda de slăbi?

„Evident ca avem nevoie de o dietă hipocalorică pentru a scădea în greutate, dar există niște limite, nu scădem până sub 1000 de calorii pentru că totuși corpului trebuie să ii dăm energie”, a zis medicul Anca Hâncu la Antena 1.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private