Cele 27 de CAUZE care pot duce la ALZHEIMER

Află cum un eveniment de viață traumatizat te poate conduce la demență. Cercetătorii au identificat 27 de evenimente de viață care afectează creierul și îl pot îmbătrâni. Debutul poate avea loc la vârsta copilăriei, când apare teama abandonului. Experții consideră că stresul inflamează creierul, fapt ce poate duce la demență.

Cercetătorii au identificat 27 de evenimente de viață care afectează creierul și îl pot îmbătrâni. Debutul poate avea loc la vârsta copilăriei, când apare teama abandonului. Experții consideră că stresul inflamează creierul, fapt ce poate duce la demență.

Experiențele traumatizante, cum ar fi pierderea cuiva drag, un divorț sau concedierea pot îmbătrâni creierul cu până la 4 ani, spun oamenii de știință, conform DailyMail.

Ei au identificat 27 de evenimente de viață care pot conduce chiar și la declanșarea bolii Alzheimer.

Deteriorarea poate începe în copilărie, când probleme ca repetarea unui an sau exmatricularea pot fi considerate evenimente stresante.

Cele 27 de evenimente peturbatoare, cauzatoare de alterare cerebrală sunt: în copilărie sau în adolescență – repetarea unui an, plecarea de acasă, șomajul părinților, patima băuturii la părinți, consumul de droguri al părinților, renunțarea la școală, exmatricularea sau suspendarea de la școală.

Și evenimente care pot apărea la orice vârstă. Renunțarea la facultate, concedierea, lipsa unei slujbe un timp mai îndelungat, moartea unui părinte, divorțul părinților, infidelitatea partenerului, probleme cu rudele, moartea unui frate, moartea unui copil, accidentul copilului, dacă îți ia casa foc sau este inundată, atacul fizic, agresiunea sexuală, probleme juridice grave, sentință cu ani mulți de închisoare, falimentul personal, pierderi financiare mari, ascensiune socială, înrolarea în armată, experiența luptelor.

Oamenii de știință sunt de părere că stresul major afectează creierul și îl vulnerabilizează pe termen lung, putând cauza demența. Dr. Maria Carrillo, de la Asociația americană a luptei împotriva Alzheimer a declarat că pe lângă cei 27 de factori cauzatori prezentați, experiențe precum schimbul școlilor în copilărie sau al caselor pot fi într-atât de traumatizante, încât să producă efecte. De aceea, este indicat să ne preocupe sănătatea creierului încă de la naștere, dacă nu cumva chiar dinainte.

O echipă a Universității Wisconsin a adunat date de la 1320 de persoane, în jurul vârstei de 58 de ani, care au oferit date despre experiențele lor stresante.

Fiecare experiență stresantă a îmbătrânit creierul cu circa 4 ani, în cazul participanților afro-americani. Media pentru toți participanții a fost cu îmbătrânire de 1 an și jumătate pentru fiecare în parte. Studiul a relevat o sensibilitate mai mare în rândul afro-americanilor, ceea ce denotă o incidență mai mare a demenței în rândul lor.

Recent Posts

O zodie va câștiga mulți BANI până pe 15 Mai. Se ivește o oportunitate la care nici nu visa

Camelia Pătrășcanu susține că acest semn are nevoie de atenție pentru că riscă să comită…

13 minute ago

3 semne oculte care arată că ficatul tău nu funcționează corect

Mulți oameni nu știu că au o problemă la ficat pentru că nu simt durere.…

43 de minute ago

Un medic a dezvăluit ce se întâmplă cu ficatul tău dacă mănânci ouă la micul dejun

Mulți oameni includ ouăle la micul dejun. Dar cum afectează acest lucru ficatul? Nutriționistul rus…

o oră ago

Nostradamus a prezis soarta Bisericii Catolice: se apropie Judecata de Apoi?

Nostradamus, celebrul astrolog francez, a câștigat popularitate încă de la publicarea lucrării sale "Profețiile" în…

2 ore ago

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

11 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia