Cauze de respirație urât mirositoare: afecțiuni ale gurii și semne de recunoscut

Cauze de respirație urât mirositoare. Aproxiamtiv 30 % din populație se luptă cu respirația urât mirositoare, afecțiune care este denumită în mod obișnuit halitoză.

Respirația urât mirositoare este de cele mai multe ori cauzată de diverse alimente pe care le ingerați.

Cu toate acestea, ar putea fi și un semn al unei probleme de sănătate orală. Dacă practicați o igienă orală bună și nu ați fumat recent o țigară sau nu ați mușcat direct o ceapă, respirația urât mirositoare ar putea fi un semn al unei probleme de bază.

Iată, în cele ce urmează, cele sapte cauze comune ale respiratiei urat mirositoare si, de asemenea, semenle prin care pot fi recunoscute.  

Cauze de respirație urât mirositoare. Infecții

Dacă ai avut o intervenție chirurgicală în gură, pentru a-ți îndepărta molarii de minte, de exemplu, și rana se infectează, asta ți-ar putea oferi o respirație mirositoare, la fel ca și cariile dentare.

Sepsis Alliance enumeră alte simptome ale unei infecții în gură ca durere, febră, umflare sau gust amar. O infecție la nas, sinusuri sau gât poate duce, de asemenea, la respirație urât mirositoare, deoarece acestea sunt conectate cu picurarea post-nazală, în care mucusul trece din spatele nasului în gât.

Dieta

Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie avertizează că obiceiurile alimentare ar putea duce la respirație urât mirositoare, în special dacă postești sau elimini carbohidrații. Aceste diete „determină organismul să descompună grăsimile, care produc substanțe chimice numite cetone, care pot fi mirosite în respirația ta”.

Cauze de respirație urât mirositoare. Diabet

În același mod în care dieta stimulează corpul să creeze acele cetone, diabetul este legat de respirația urât mirositoare atunci când este prost gestionat. Când persoanele cu diabet zaharat sunt bolnave, nu țin pasul cu injecțiile lor de insulină sau nu au atât de mult din acel hormon de reglare a zahărului din sânge cât au nevoie, organismul nu poate folosi zahărul pe care l-ați digerat ca o sursă de hrană și începe să-și descompună grăsimea.

Cetonele sunt eliberate în sânge în acest proces și, în număr mare, sunt toxice. Cetoacidoza diabetică poate provoca respirație cu miros de fructe, precum și respirație rapidă, gură uscată, dureri de cap, greață, dureri de stomac, rigiditate musculară și dureri. Ar putea face acumularea de lichid în creier și vă poate opri inima sau rinichii, deci este fatal dacă nu este tratat.

Gură uscată

S-ar putea să credeți că saliva contribuie la respirația urât mirositoare, dar, de fapt, saliva se luptă cu aerul urât mirositor. Potrivit Clinicii Mayo, saliva îți curăță gura și îndepărtează micile lucruri care provoacă respirația urât mirositoare.

Problemele apar atunci când corpul tău nu produce suficient. Gura uscată apare în mod natural în timpul somnului, ceea ce duce la „respirația de dimineață” și se agravează dacă dormi cu gura deschisă. Uscăciunea cronică a gurii poate fi cauzată de o problemă cu glandele salivare și de unele boli.

Cauze de respirație urât mirositoare. Medicamente

Există anumite medicamente care au ca efect secundar respirația urât mirositoare. Acestea includ nitrații, care sunt luați pentru durerea toracică la pacienții cardiaci, anumite medicamente pentru chimioterapie și niște tranchilizante.

Amigdalita

Ați simțit vreodată ceva dur la fundul gurii? Ar putea fi o piatră de amigdale, o formațiune de obicei inofensivă care poate provoca respirația urât mirositoare. Se formează în buzunarele amigdalelor când acele mici crăpături adună resturi precum mucus și alimente. Resturile se calcifică pe măsură ce celulele albe din sânge le prelucrează pentru a vă proteja de orice lucru periculos și se pot bloca. Dacă sunt foarte iritante, un specialist în urechi, nas și gât le poate ajuta.

Boala de reflux gastroesofagian

Lucrurile din esofag ar trebui să meargă într-o singură direcție, dar unii oameni suferă de boala de reflux gastroesofagian, în care acidul din stomac se susține. Acest lucru ar putea duce la arsuri la stomac și respirație urât mirositoare și, în unele cazuri, poate provoca probleme la înghițire și greață care duce la pierderea în greutate din cauza scăderii apetitului sau a dificultăților de alimentație.

Recent Posts

Anunț pentru consumatorii de cafea! Uite ce se întâmplă dacă bei una sau două căni de cafea pe zi

Cofeina este revigorantă și stimulantă pentru sistemul nervos central. Este unul dintre cele mai consumate…

24 de minute ago

Medic, despre vitaminele în exces: Consecințele duc la CANCER

Vitaminele care susțin sistemul nervos, necesare? Stres, infecții respiratorii, gripă sau  întărirea sistemului nervos. De…

54 de minute ago

Rinită alergică

Rinită alergică. Care sunt pericolele și cum să faceți față unui nas înfundat sau care…

o oră ago

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre ce ofertă este vorba

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre…

2 ore ago

O nouă metodă de transplant ar putea fi aplicată şi în România

În viitor, medicii români ar putea să transplanteze organe de la donatori decedaţi prin „moarte…

2 ore ago

Un supliment extrem de popular poate ajuta la ameliorarea constipației. Cum să alegi ce tip este cel mai bun pentru tine

Supliment popular pentru un scaun bun. Deși sunt eficiente, laxativele pot avea efecte secundare incomode,…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra