Categories: Ştiri sănătate

Caz misterios la Bacău. Bărbat întors „din morți”, după 30 de ani! Rudele fac apel la autorități. „Vrem să știm dacă a avut de suferit în toți acești ani”

Caz misterios la Bacău. Bărbat întors „din morți”, după 30 de ani! Rudele fac apel la autorități. „Vrem să știm dacă a avut de suferit în toți acești ani”.

O întâmplare ieșită din comun a avut loc în comuna Buhoci, din Bacău. Liniștea micului sătuc moldovenesc a fost dată peste cap într-o seară de duminică din august, când la poarta unei case a apărut un bărbat pe care toată lumea îl credea mort, după ce dispăruse de mai bine de 30 de ani de acasă.

Surpriza a fost uriașă pentru unul din fii și nora sa care de ani buni i-au făcut tot felul de slujbe bisericești, considerând că omul a trecut la cele veșnice.

Caz misterios la Bacău. Bărbat întors „din morți”, după 30 de ani!

Vasile Gorgos, acum în vârstă de 93 de ani, a fost toată viața a fost negustor de vite și obișnuia să plece frecvent de acasă. Lispea cu zilele dar de fiecare dată se întorcea acasă. Ultima dată a plecat în 1991 și de atunci nu a mai venit. Nimeni nu a mai știut de el. Copiii l-au crezut mort și de vreo 15 ani i-au tot făcut slujbe de pomenire.

În seara de 22 august, Verona Lungu, o localnică din Buhoci, a auzit mai multe bătăi în poartă. Potrivit ETV Bacău, femeia l-a recunoscut pe vecinul său, bărbatul dispărut de 30 de ani.

„Am auzit o mașină care a oprit, după care au început câinii să latre. Imediat, zarvă mare la poarta mea, dar nu am ieșit. După aproximativ o oră, timp în care bătrânul a tot strigat, un vecin, de la câteva case distanță, și-a făcut curaj și a venit să vadă ce se întâmplă. Era Vasile Gorgoș, despre care știam că a murit ”, povestește Verona Lungu.

La scurt timp, femeia l-a luat pe bătrân de braț și au mers la familia lui nea Vasile, acolo unde a venit cumnata bătrânului.

„Stătea pe o bancă și se sprijinea într-un băț. L-am luat de braț și am mers cu el la poarta fiului și a nurorii sale. Când am ajuns la poartă, am strigat-o pe Mariana (n.r. nora bătrânului) să vină să vadă minunea”, a mai spus aceasta.

 

Rudele fac apel la autorități. „Vrem să știm dacă a avut de suferit în toți acești ani”

Nora lui Gorgos s-a albit la față când l-a văzut în fața porții. Cel mai probabil Vasile Gorgos suferă de o boală neurologică pentru că nu își aduce aminte unde a fost și nici de copiii nu-și mai aduce aminte prea bine. Cu toate acestea își amintește de oameni li întâmplări de dinaintea dispariției sale.

Bătrânul o ține una și bună că a fost tot timpul acasă la el, cu copii săi. Nea Vasile își amintește cu precizie că este născut în anul 1928, că soția lui a murit și că tatăl lui a fost un mare negustor.

Vasile Gorgoș a plecat de acasă în anul 1991, după ce s-a închis CAP-ul din comună. După șocul reîntoarcerii în satul natal, eforturile familie de a afla unde a fost în toți cei 30 de ani, au fost zadarnice.

„Nu ne înțelegem cu el. Nu știe ce spune. El ne vorbește despre perioada în care se ocupa cu creșterea și vânzarea vacilor. Îl întrebăm una, iar el ne spune de alta. Cine știe pe unde a umblat, cine l-a ținut, poate a fost pus la muncă cu forța….cine știe ce viață a dus ?”, a mai spus fiul lui nea Vasile Gosrgos, fiul bărbatului întors acasă, potrivit EVT Bacău.

Familia face un apel către toți cei care l-au văzut sau l-au cunoscut să-i ajute cu informații despre viața și locurile pe unde a umblat Vasile Gorgoș pentru a afla adevărul.

„Vrem să știm dacă a avut de suferit în toți acești ani”,a mai spus Vasile Gorgoș.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

o oră ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

2 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

2 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

3 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

3 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

4 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică