Ce alimente și băuturi îți distrug dinții! Ferește-te de…

Ce alimente  și băuturi îți distrug dinții! Ferește-te de aceste alimente pentru că sunt o adevărată hrană pentru bacteriile care îți distrug dantura. 

Îți dorești să ai o dantură sănătoasă, un zâmbet larg care să arate câtă încredere ai tine? Pentru a avea dinții sănătoși cât mai mult timp, trebuie și o îngrijire corectă și atenție deosebită.

Pe lângă periajul dinților, obligatoriu dimineața și seara, este bine să ne clătim gura măcar după fiecare masă ori gustare. Ar fi ideal.

De asemenea, trebuie să evităm anumiți „dăunători” care ne strică dantura și de care se bucură bacteriile care ne distrug apoi dinții. Mai trebuie să evităm și obiceiurile care ne distrug dantura.

Unul dintre acestea este folosirea dinților pentru deschiderea unor capace, cutii etc., adică să nu mai folosim dinții pe post de desfăcător…

Ce distruge dantura? Ei bine, iată o scurtă listă:

Alimentele ce conțin zahăr

Atât de dulce, atât de delicios, atât de bun, dar atât de rău pentru dinții noștri! Este un adevărat inamic al dinților sănătoși. De ce?

Ei bine, zahărul din alimente ajută bacteriile din gură să se răspândească și acestea nu fac altceva decât să producă acizi care dizolvă smalțul dinților și îi deteriorează.

Din păcate, zahărul este prezent cam în orice alimente, așadar evitarea sa este destul de dificilă. Totuși, nu este imposibil.

Iar când vine vorba de acele bomboane care se lipesc de dinți, nici nu te gândi! Sunt foarte rele pentru dantura ta. Evită și ursuleții aceia drăguți din jeleu, nu sunt buni pentru dinți.

Nici pentru siluetă nu sunt bune alimentele cu zahăr, așa că, iată, ai împușcat doi iepuri dintr-un foc.

Iar dacă totuși ai gustat o bomboană sau un jeleu, spală-te bine pe dinți și ai grijă să-i cureți bine.

Băuturile acidulate

Ei bine, aceste băuturi acidulate nu fac bine deloc, în general, dar uite că dăunează și danturii. Și unde mai pui că au și conținut mare de zahăr toate, mai puțin cele light sau zero zahăr.

Dar și acelea este bine să le evităm. Iar dacă mai gustăm de poftă, este bine să ne clătim măcar gura după.

Fierbinte, rece…

Diferențele prea mari de temperatură reprezintă un alt factor ce dăunează. Dacă mănânci ceva fierbinte și apoi bei ceva rece, foarte rece, de la gheață, iar nu este ok pentru dantură.

De altfel, un  astfel de „duș suedez” nu face bine la dantură, dar nici la stomac. Așadar, este bine să eviți alternarea acestor temperaturi excesive și de dragul dinților.

 

Recent Posts

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

19 minute ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

48 de minute ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

o oră ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

11 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

11 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra