marți, august 16, 2022

OMS: Prea multe DECESE cauzate de accidente RUTIERE! Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă privind mortalitatea mult prea ridicată …

Deși accidentele ar putea fi evitate, decesele cauzate de accidentele rutiere sunt tot mai multe.  În curând, Organizația Națiunilor Unite (ONU) va adopta o declarație politică ce urmează să fie adoptată de statele membre în cadrul reuniunii la nivel înalt a Adunării Generale a ONU privind siguranța rutieră globală.

Te-ar mai interesa: Condimentul minune care crește libidoul, previne c...

Organizația se angajează să reducă decesele și vătămările cauzate de accidentele rutiere cu 50 % până în 2030, o etapă importantă pentru siguranța rutieră și mobilitatea durabilă.

”Siguranța rutieră afectează pe toată lumea. Pășim din casele noastre în fiecare zi pe drumuri care ne duc la locurile noastre de muncă, la școli și pentru a ne satisface nevoile zilnice vitale. Cu toate acestea, sistemele noastre de transport rămân mult prea periculoase.

Nici o moarte nu ar trebui să fie acceptabilă pe drumurile noastre. Viitorul mobilității ar trebui să promoveze sănătatea și bunăstarea, să protejeze mediul și să aducă beneficii tuturor.

Te-ar mai interesa: Zodii lovite de karma. Urania: Blocaje care dau bă...

Va fi nevoie de o conducere transformatoare de la cele mai înalte niveluri de guvernare pentru a acționa în conformitate cu Declarația politică pentru a transforma această viziune în realitate”, a declarat dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general, OMS, citat de dcmedical.ro.

Anual, 1,3 milioane de oameni mor în accidente rutiere

La nivel mondial, accidentele rutiere omoară în prezent aproximativ 1,3 milioane de oameni în fiecare an – mai mult de 2 în fiecare minut, iar peste 90% au loc în țările cu venituri mici și medii. Accidentele sunt cel mai mare ucigaș al copiilor și tinerilor la nivel global.

Te-ar mai interesa: Autovindecare prin puterea gândurilor. Constantin ...

Peste 50 de milioane de oameni au murit pe drumurile lumii de la inventarea automobilului, mai mult decât numărul de decese în Primul Război Mondial sau în unele dintre cele mai grave epidemii globale.

„Numărul deceselor cauzate de accidentele rutiere aduce nenumărate vieți și costă în jur de 3% din PIB în fiecare an. Acesta este un preț inacceptabil de plătit pentru mobilitate.

Te-ar mai interesa: RUNE, mesaj important pentru trei zodii. Voropchie...

Plasarea siguranței în centrul sistemelor noastre de mobilitate este un imperativ urgent în materie de sănătate, economie și morală.

Să lucrăm împreună pentru a extinde ceea ce funcționează, pentru a salva vieți și pentru a construi străzi pentru viață”, mai spuine dr. Etienne Krug, directorul Departamentului pentru Factorii Sociali ai Sănătății, OMS, citat de dcmedical.ro.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă că poți face cancer hepatic! Exper...

.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private