Ce apare pe piele când ai diabet: 7 simptome îngrijorătoare

Ce apare pe piele când ai diabet. Diabetul a devenit un termen comun în zilele noastre, iar acest lucru se datorează faptului că milioane de oameni la nivel mondial suferă de această boală.

Acest lucru face importantă cunoașterea semnelor precoce ale bolii, astfel încât progresul acesteia să poată fi oprit într-un stadiu incipient și complicațiile ulterioare să poată fi evitate.

În timp ce majoritatea oamenilor este conștientă de simptomele și complicațiile comune asociate cu diabetul, cum ar fi setea crescută, urinarea frecventă și afectarea nervilor, mulți s-ar putea să nu realizeze că diabetul se poate manifesta și prin diferite probleme legate de piele, de exemplu. 

7 simptome de diabet care apar pe piele

Aceste semne dermatologice pot fi indicatori precoce ai diabetului sau un rezultat al nivelurilor necontrolate de zahăr din sânge.

1. Pete întunecate catifelate: Acanthosis nigricans este o afecțiune a pielii caracterizată prin pete de piele întunecate, îngroșate și catifelate.

Aceste pete apar de obicei în pliurile și cutele corpului, cum ar fi gâtul, axilele, zona inghinală și sub sâni. Deși acest lucru poate apărea la persoanele fără diabet, este adesea asociat cu rezistența la insulină și prediabet. Cauza exactă a apariției acestor pete nu este pe deplin înțeleasă, dar se crede că rezultă dintr-un exces de insulină în sânge.

2. Pete solzoase: Aceasta este una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale pielii asociate cu diabetul.

Se prezintă sub formă de pete maro deschis, rotunde sau ovale, solzoase pe piele, adesea pe tibie. Aceste plasturi sunt uneori confundate cu pete de vârstă.

3. Bubite galbene: Xantoamele eruptive sunt umflături sau leziuni mici, roșii-gălbui, care se pot dezvolta pe piele.

Ele sunt asociate cu niveluri extrem de ridicate ale trigliceridelor, care pot apărea în diabetul necontrolat. Aceste umflături dau adesea mâncărime și tind să apară brusc.

Semnale de alarmă care anunță diabetul

4. Xantelasma sau depozite grase sub piele: Xantelasma este dezvoltarea de depozite gălbui, grase sub piele, de obicei în jurul ochilor.

Deși poate apărea la persoanele fără diabet, poate fi mai frecventă la cei cu diabet zaharat slab controlat sau dislipidemie (niveluri anormale de lipide din sânge).

5. Infecții și vindecare lentă a rănilor: Persoanele cu diabet zaharat sunt mai susceptibile la infecții ale pielii și se confruntă adesea cu o vindecare mai lentă a rănilor.

Nivelurile ridicate de zahăr din sânge pot slăbi sistemul imunitar și pot afecta capacitatea organismului de a lupta împotriva infecțiilor. În plus, circulația deficitară, o complicație comună a diabetului, poate împiedica furnizarea de oxigen și substanțe nutritive către piele și țesuturi, încetinind procesul de vindecare.

6. Vezicule pe mâini și picioare: Blisterele diabetice sunt o afecțiune a pielii rară, dar distinctă, asociată cu diabetul.

Aceste vezicule apar spontan și sunt adesea nedureroase. Se pot dezvolta pe mâini, picioare, picioare și antebrațe. Aceste vezicule se vindecă încet și lasă cicatrici.

7. Strângerea pielii din jurul degetelor de la mâini și de la picioare: Scleroza digitală este o afecțiune a pielii caracterizată prin îngroșarea și strângerea pielii de la degetele de la mâini și de la picioare.

Poate face dificilă îndoirea degetelor de la mâini și de la picioare și este mai frecventă la persoanele cu diabet de tip 1.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică