Simțiți dureri de oase în tot corpul? Poate fi un simptom al unor boli grave

Este posibil să aveți dureri osoase din cauza unor traumatisme, o cauză frecventă pentru dureri de oase.  Simptomele și tratamentul variază în funcție de originea durerii. Este posibil să simțiți sensibilitate severă, durere sau disconfort în unul sau mai multe oase ale corpului. Durerea de oase este diferită de durerea musculară și articulară, deoarece o simți indiferent dacă te miști sau nu. Este de obicei asociat cu boli care afectează funcția formală sau structura osului.

Cauzele durerii osoase

Multe condiții diferite provoacă această durere, iată câteva dintre ele: Leziuni Trauma este o cauză comună a durerii osoase. De obicei, această durere apare atunci când suferiți un fel de rănire, accident de mașină sau cădere. Acest lucru poate duce la o fractură sau o entorsă. Orice astfel de leziune provoacă durere în oase.

Deficiență de minerale

Pentru a vă menține oasele tinere, acestea au nevoie de o varietate de minerale și vitamine, inclusiv calciu și vitamina D. Deficiența de calciu și vitamina D duce la osteoporoză, cea mai frecventă boală osoasă. Persoanele aflate în stadiile târzii ale osteoporozei au adesea dureri osoase. Simptome ale deficienței minerale : dureri musculare și tisulare, tulburări de somn, crampe, oboseală, slăbiciune Simptomele osteoporozei : dureri de spate, postura corpului cocoșat, pierderea înălțimii în timp.

Sursă foto: Getty Images

Cancer metastatic Acest cancer începe într-o altă parte a corpului, dar se răspândește în celelalte.

Cancerele de sân, plămâni, tiroide, rinichi și prostată sunt printre cancerele care se răspândesc în mod obișnuit la oase.

Simptome: simptome diferite în funcție de localizarea cancerului, cefalee, dureri în piept, fractură osoasă, crampe, amețeli, dificultăți de respirație, umflături abdominale.

Metastaze ale unor forme de cancer

Cancerul osos apare atunci când celulele neoplazice din oase cresc necontrolat. Ele distrug țesutul osos normal. Poate începe în oase sau se poate răspândi acolo din alte părți ale corpului. Poate provoca dureri osoase atunci când cancerul dăunează structurii osoase normale.

Simptome : oase rupte frecvente, umflătură sau masă sub piele, amorțeală sau lipsă de senzație.

Boli care perturbă alimentarea cu sânge a oaselor Unele boli, cum ar fi boala celulelor falciforme, interferează cu alimentarea cu sânge a oaselor. Fără o sursă constantă de sânge, țesutul osos începe să moară, iar acest lucru duce la dureri mari și slăbiciune a oaselor.

Simptome: dureri articulare, scăderea funcției osoase, slăbiciune.

Infecții Dacă infecția provine din oase sau se răspândește la oase, poate provoca o afecțiune gravă cunoscută sub numele de osteomielita. Osteomielita este o boală inflamatorie infecțioasă a oaselor, cel mai frecvent cauzată de bacterii sau mai puțin frecvent de ciuperci. În cele mai multe cazuri, infecția pătrunde din alt loc, atingerea și inflamarea oaselor este un proces secundar. Simptome: roșeață a zonei infectate, umflare, căldură, amplitudine redusă de mișcare, greață, pierderea poftei de mâncare. leucemie Leucemia este un cancer al sângelui sau al măduvei osoase care se caracterizează prin proliferarea necontrolată a celulelor hematopoietice, de obicei globule albe.

Măduva osoasă este un țesut care umple canalele oaselor lungi și cavitățile oaselor spongioase. Persoanele cu leucemie au adesea dureri osoase, mai ales la nivelul picioarelor.

Simptome: oboseală, piele palidă, dificultăți de respirație, transpirații nocturne, scădere bruscă în greutate.

Diagnostic

Un specialist trebuie să identifice cauzele durerii osoase și să prescrie tratament. Cum să preveniți durerile osoase Puteți evita durerile osoase dacă aveți grijă de sănătatea optimă a oaselor.

Iată câteva sfaturi pe care le poți urma: * exercițiu în mod regulat * ia cantități suficiente de calciu și vitamina D * consumă alcool cu ​​moderație * evita fumatul. Pe lângă îmbunătățirea sănătății osoase, ar trebui să aveți grijă și să evitați leziunile care cauzează dureri osoase.

Recent Posts

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

16 minute ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

o oră ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

2 ore ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică