Consumul de peşte de cel puţin două ori pe săptămână reduce riscul de depresie cu până la 25%, însă acest efect a fost observat doar în cazul femeilor, se arată într-un studiu al cercetătorilor australieni.
În studiul publicat în American Journal of Epidemiology se afirmă că acest fapt este generat de nivelul crescut de acizi graşi Omega 3 din peşte, care interacţionează cu hormonii sexuali feminini estrogen şi progesteron, pentru a menţine funcţionarea corectă a creierului.
O echipă a Institutului de cercetare Menzies din Australia a monitorizat peste 1.400 de bărbaţi şi femei, cu vârsta cuprinsă între 26 şi 36 de ani, pentru o perioadă de cinci ani.
Fiecare participant la experiment a ţinut un jurnal al dietei pe care a urmat-o în acest interval – pentru a se vedea cât peşte a consumat, inclusiv fructe de mare, creveţi şi midii -, făcându-se ulterior legătura între dieta fiecărei persoane şi sănătatea mintală a acesteia.
Pensie după 35 de ani de muncă. După o perioadă de 35 de ani de…
Cancerul este o afecțiune complexă și diversă, cu peste 100 de tipuri diferite cunoscute până…
Știi ce alimente te ajută să scazi glicemia? Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute…
Unul dintre cele mai frumoase orașe din România. În România există un oraș de o…
Fructul care îngrașă cel mai mult. Dr. Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atenționează în legătură…
Horoscop 20 - 26 mai 2024. O săptămână plină de evenimente semnificative. Cu patru evenimente…