Categories: Ştiri sănătate

Ce este imunizarea la chiuvetă și cum își riscă românii libertatea? O doctoriță, cercetată pentru vaccinarea fictivă a zece sportivi

Vaccinarea la chiuvetă este, de fapt, un termen folosit pentru a sugera imunizarea fictivă, în urma căreia românii primesc certificate de vaccinare COVID. Serul este, în realitate, aruncat. Persoanele care susțin această practică riscă repercusiuni grave, conform legilor.

Românii care dețin astfel de documente sau eliberează certificate COVID false riscă să își piardă libertatea, anunță autoritățile. De asemenea, din punct de vedere medical, aceste persoane pot dezvolta forme grave de boală, fiind complet expuse virusului.

Doctoriță, cercetată pentru vaccinarea la chiuvetă

Potrivit RADOR, o doctoriţă de familie din comuna Corbii Mari, judeţul Dâmboviţa, este cercetată pentru că ar fi vaccinat fictiv zece sportivi, la îndemnul soţului ei. Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie au anunţat, ieri, ce măsuri s-au luat în acest caz.

Femeia este acuzată că a implementat în sistem date nereale privind vaccinarea anti-COVID a 10 fotbalişti de la Clubul de Fotbal din Pucioasa, care este condus de soţul acesteia.

Cadrul medical ar fi folosit metoda vaccinare la chiuvetă, prin care cetăţeanul este vaccinat fictiv, primeşte certificat de vaccinare, dar serul este aruncat.

Femeia ar fi fost îndemnată să vaccineze pe hârtie sportivii respectivi chiar de soţul său. Potrivit surselor, medicul de familie a decontat în mod ilegal 400 de lei de la CAS pentru presupusa vaccinare.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Dâmboviţa au perchiziţionat joi de dimineaţă cabinetul medical individual din comuna Corbii Mari, sediul Asociaţiei Sportive Fotbal Club Pucioasa şi domiciliul medicului aflat în comuna Aninoasa.

În seara aceleiaşi zile, reprezentanţii IPJ Dâmboviţa au anunţat reţinerea pentru 24 de ore a femeii şi a soţului acesteia.

Faţă de medicul de familie a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, având şi interdicţia de a-şi exercita profesia. Faţă de bărbat a fost stabilită măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Peste 400 de persoane sunt cercetate, în aproximativ 200 de dosare penale, pentru vaccinări fictive –  a anunţat, în ultimele zile ministrul de interne, Lucian Bode.

Recent Posts

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

28 de minute ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

59 de minute ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

o oră ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

2 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

2 ore ago

19 mai 2022. Sfântul Mucenic Patrichie, mare vindecător de boli. Rugăciunea în această zi îți aduce alinare și te scapă de necazuri

În ziua de 19 iunie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusiei…

3 ore ago

Citeste si: