vineri, septembrie 17, 2021

Vaccinarea la chiuvetă este, de fapt, un termen folosit pentru a sugera imunizarea fictivă, în urma căreia românii primesc certificate de vaccinare COVID. Serul este, în realitate, aruncat. Persoanele

care susțin această practică riscă repercusiuni grave, conform legilor.

Românii care dețin astfel de documente sau eliberează certificate COVID false riscă să își piardă libertatea, anunță autoritățile. De asemenea, din punct de vedere medical, aceste persoane pot dezvolta forme grave de boală, fiind complet expuse virusului.

Doctoriță, cercetată pentru vaccinarea la chiuvetă

Potrivit RADOR, o doctoriţă de familie din comuna Corbii Mari, judeţul Dâmboviţa, este cercetată pentru că ar fi vaccinat fictiv zece sportivi, la îndemnul soţului ei. Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie au anunţat, ieri, ce

măsuri s-au luat în acest caz.

Femeia este acuzată că a implementat în sistem date nereale privind vaccinarea anti-COVID a 10 fotbalişti de la Clubul de Fotbal din Pucioasa, care este condus de soţul acesteia.

Cadrul medical ar fi folosit metoda vaccinare la chiuvetă, prin care cetăţeanul este vaccinat fictiv, primeşte certificat de vaccinare, dar serul este aruncat.

Femeia ar fi fost îndemnată să vaccineze pe hârtie sportivii respectivi chiar de soţul său. Potrivit surselor, medicul de familie a decontat în mod ilegal 400 de lei de la CAS pentru presupusa vaccinare.

Poliţiştii Serviciului

de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Dâmboviţa au perchiziţionat joi de dimineaţă cabinetul medical individual din comuna Corbii Mari, sediul Asociaţiei Sportive Fotbal Club Pucioasa şi domiciliul medicului aflat în comuna Aninoasa.

În seara aceleiaşi zile, reprezentanţii IPJ Dâmboviţa au anunţat reţinerea pentru 24 de ore a femeii şi a soţului acesteia.

Faţă de medicul de familie a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, având şi interdicţia de a-şi exercita profesia. Faţă de bărbat a fost stabilită măsura arestului la domiciliu pentru 30

de zile.

Peste 400 de persoane sunt cercetate, în aproximativ 200 de dosare penale, pentru vaccinări fictive –  a anunţat, în ultimele zile ministrul de interne, Lucian Bode.

Ultimele stiri