Categories: Ştiri sănătate

Ce ne recomandă doctorii să consumăm în sezonul rece?

Ce ne recomandă doctorii să consumăm în sezonul rece? Specialistii susțin că pentru a ne proteja împotriva răcelilor și gripei în sezonul rece, avem la dispozitie aliați de încredere din natură. Prevenirea este cheia, iar dieta echilibrata poate fi un instrument puternic pentru susținerea sistemului imun.

Sistemul imun poate beneficia în mod semnificativ de nutrienții, vitaminele esențiale și antioxidanți furnizati de o dieta bogată în fructe și legume proaspete.

Ce ne recomandă doctorii să consumăm în sezonul rece?

Aceasta abordare nu numai ca contribuie la apararea impotriva infectiilor, dar are si avantajul de a evita reactiile adverse ale medicamentelor.

Antioxidantii, precum vitamina A (beta-caroten), vitamina C și vitamina E, reprezintă factori cruciali în lupta impotriva radicalilor liberi și a procesului de oxidare din organism. Acest proces dăunător poate duce la leziuni celulare ireversibile, afectând atat celulele, cât și țesuturile.

Sursele bogate de antioxidanți includ fructe și legume colorate, cum ar fi morcovii, broccoli, cartofii dulci, fructele portocalii, roșiile și multe altele. Este important ca aceste alimente să fie consumate in stare proaspăt sau gătite la aburi pentru a păstra intact conținutul de vitamine.

In plus față de vitamine, antioxidanții precum zincul, seleniul, carotenoizii, flavonoizii și polifenolii din alimente precum stridii, carne, fructe de mare, cereale integrale, cafea, ceai și condimente contribuie la susținerea sistemului imun.

Ce  doză de antioxidant recomandă specialiștii ?

Recomandările specialiștilor pentru dozele zilnice de antioxidanți includ aproximativ 11 miligrame de zinc pentru bărbați, 8 miligrame pentru femei, 55 micrograme de seleniu, 3-6 miligrame de beta-caroten, 90 miligrame de vitamina C pentru bărbați, 75 miligrame pentru femei, si 15 miligrame de vitamina E.

Pentru a asigura beneficii maxime pentru sistemul imun, este esențial să adoptăm o dietă variată și echilibrată, evitând atat excesele, cât și deficientele nutritionale.

De asemenea, este important sa obținem aceste substanțe nutritive din alimente proaspete, deoarece acestea oferă o combinație unică de vitamine, minerale și fitonutrienți care promovează sănătatea organismului în mod global”, conform sfatulmedicului.com.

Recent Posts

Se dau 1330 de lei de la stat pentru acești români! Cine sunt beneficiarii

Se oferă noi ajutoare pentru crescătorii de animale din România. Valorile variază în funcție de…

27 de minute ago

Urmează cea mai grea zi din an pentru o ZODIE. Se apropie o cumpănă majoră

Se anunță o săptămână capricioasă pe plan meteorologic, dar și astrologic. Pe 15 mai se…

57 de minute ago

15 mai. Ziua Națională a Bujorului Românesc. Este floare națională a României, iar care o rup au parte de amenzi usturătoare

Ziua Națională a Bujorului Românesc. Specie florală unică în Europa, se găseşte numai în România…

o oră ago

Șase copii au ajuns la Urgență cu halucinații. Bunica i-ar fi spălat cu o substanță toxică

Mai mulți copii au ajuns la Urgență cu halucinații. O nouă tragedie care ar fi…

2 ore ago

Trei simptome de cancer care pot fi observate în timpul mesei. Ce nu trebuie să ignori niciodată

Simptome de cancer care apar la masă. Este bine cunoscut că factori precum fumatul mult,…

2 ore ago

Suntem din ce în ce mai nefericiți la locul de muncă. Tot mai mulți români se plâng de epuizare și stres

Suntem nefericiţi și neîmpliniți la locul de muncă! Cel puţin aceasta este concluzia la care…

3 ore ago

Citeste si: