Categories: Ştiri sănătate

Ce nu ai voie să faci de Sfânta Parascheva. E mare PĂCAT!

Săptămâna aceasta are loc unul dintre cele mai mari evenimente religioase de la noi din ţară – pelerinajul de Sfânta Parascheva, considerată ocrotitoarea Moldovei şi celebrată pe 14 octombrie.

Peste 53.000 de persoane au participat deja la pelerinajul de la Iaşi, început în urmă cu două zile. O procesiune a avut loc aseară pe străzile oraşului, eveniment la care au luat parte clerici din toate lăcaşele de cult ale Arhiepiscopiei Iaşilor, studenţi de la Facultatea de Teologie Ortodoxă şi călugăriţe din mănăstirile Moldovei.

Azi-noapte, peste 1.000 de oameni aşteaptau la rând pe culoarul special amenajat pe străzile din jurul Mitropoliei Moldovei, să ajungă la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, scrie RRA.

În calendarul orthodox, ziua Sfintei este marcată cu cruce roșie, aceasta fiind a doua mare sărbătoare religioasă ortodoxă din luna octombrie.

Ce nu ai voie să faci de Sfânta Parascheva

Sfânta Parascheva, 14 Octombrie! Credincioșii care respectă vechile tradiții respectă o serie de obligații spirituale. Astfel, în această zi gospodinele nu au voie să facă nici un fel de treburi: nu au voie să coasă, nu au voie să gătească și în general, nu au voie sfă facă nici un fel de treburi pe lângă casă.

Se spune că femeia care nu va ține cont de aceste interdicții se va alege cu dureri de cap și de ochi. În schimb, în această zi sfântă este bine să se împartă must și vin nou, pine și lipie. Dar, nu trebuie date de pomană fructe marcate cu cruce, precum nucile, castraveții și pepenele roșu.

Femeile însărcinate trebuie să împartă mâncarea cu copii sărmani. Astfel, Sfânta le va ocroti la naștere, iar nașterea copilului va fi ușoară și fără de dureri.

Ziua Sfintei Parascheva poate prevesti și starea timpului. Aceste previziuni sunt legate și de turmele de oi. Dacă oile dorm înghesuite și strânse laolaltă în ziua de 14 octombrie, ciobanii spun că iarnă va fi una grea, lungă și friguroasă. Dacă ele dorm risipite, iarna va fi blândă.

Recent Posts

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

7 minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

37 de minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

o oră ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică