joi, decembrie 1, 2022

Zi de mare sărbătoare pentru credincioși. Ce nu ai voie să faci astăzi! Joi, 6 Octombrie, Sfântul Apostol Toma este prăznuit în calendarul ortodox.

Sfântul Toma a fost unul din cei 12 ucenici aleşi de Hristos şi era Galilean, probabil pescar. Află ce nu este bine să faci în această sfânta zi.

Sfântul Apostol Toma supranumit Geamănul a fost unul din cei 12 ucenici aleşi de Hristos şi era Galilean, probabil pescar.

Te-ar mai interesa: Alertă sanitară! Pericol mortal în coaja unei bana...

Când iudeii îl ameninţau pe Hristos cu moartea când acesta dorea să meargă în Betania pentru a-l învia pe Lazăr, Toma a fost cel care a spus “să mergem şi să murim cu El” (Ioan 11:16). Tot Toma a fost cel care la Cina cea de taină Hristos a spus “Şi unde mă duc Eu, voi ştiţi şi calea” a îndrăznit şi i-a spus lui Hristos: “Doamne, nu ştim unde te duci, cum putem ştii calea?” iar răspunsul este întreaga învăţătură creştină: “Eu sunt Calea, Adevărul şi viaţa.


Ce nu ai voie să faci astăzi!

Nimeni nu vine la Tatăl meu decât prin mine” (Ioan 14:4-6). Când Toma, nefiind prezent la prima arătare a lui Iisus ucenicilor săi, s-a îndoit că acesta ar fi înviat cu adevărat, când Iisus li s-a arătat a doua oară i-a spus lui Toma:

Te-ar mai interesa: Bancnota piramidă și alte ritualuri magice care te...

“Adu degetul tău încoace şi vezi mânile mele şi adu mâna ta ş o pune în coasta Mea şi nu fi necredincios ci credincios”. După Cincizecime când Duhul Sfânt s-a pogorât asupra Apostolilor şi a lumii întregi, lui Toma i-au ieşit sorţii să propovăduiască Evanghelia la marginile lumii antice, în India, unde a încreştinat mulţi păgâni bogaţi şi săraci, a hirotonit preoţi şi episcopi.

Te-ar mai interesa: Medic urolog renumit: Majoritatea bărbaților igno...

Pentru că a creştinat-o pe Terţiana, soţia prinţului Mazdai acesta a l-a condamnat pe Toma la moarte şi cinci soldaţi l-au străpuns cu suliţele. Trupul său a fost adus la Edesa în jurul anului 167.

Zi de mare sărbătoare pentru credincioși. Potrivit Avantaje, astăzi nu este bine să te cerți cu nimeni și trebuie să eviți orice conflict. În plus, nu trebuie să ai gânduri necurate în această zi sfântă la adresa nimănui. În plus, trebuie să uiți de vicii, măcar în această zi.

Te-ar mai interesa: Poziția de somn care îți distruge sănătatea. Încea...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private