Categories: Ştiri sănătate

Ce nu ai voie să faci sub nicio formă pe 26 Octombrie! Acest lucru atrage necazuri

Ce nu ai voie să faci sub nicio formă pe 26 Octombrie! Biserica Ortodoxă Română prăznuiește pe 26 octombrie pe Sfântul Dumitru, zi în care românii păstrează o serie de tradiții, care sunt diferite în funcție de zona țării.

Pe data de 26 octombrie creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Dumitru, zi în care se păstrează anumite obiceiuri, în special în mediul rural.

Astfel, cea mai spectaculoasă tradiție este organizarea la țară, în ajunul sărbătorii, a focului Focul lui Sâmedru, care este considerat patronul păstorilor, anunță Realitatea. Oamenii fac focuri în curţi sau pe dealuri, care au rolul de a alunga fiarele, având şi puteri roditoare.

Conform tradiției, copiii sar peste foc pentru a fi sănătoşi tot anul iar tinerii pentru a se căsători și a fi feriți de necazuri.

Femeile mai în vârstă împart covrigi, nuci, mere, pâine, struguri şi prune uscate celor care sar peste foc, conform calendarulortodox.ro.

În această zi se pomenesc şi morţii şi se oferă de pomană colivă de Sâmedru dar şi colaci în formă de cruce. Sanmedru era considerat ocrotitorul păstorilor care păstrează o serie de obiceiuri în ajunul Sfântului Dumitru. Oierii pun un cojoc pe iarbă, pentru a vedea ce fel de iarnă va veni. Dacă pe cojoc se așează o oaie neagră, iarnă va fi una blanda, iar dacă se va culcă o oaie albă, iarna va fi grea.

Sursă FOTO: WOWBIZ

Ce nu ai voie să faci sub nicio formă de Sfântul Dumitru

Mersul oilor în dimineață de Sfântul Dumitru arată de asemenea cum va fi vremea în iarna care va urmă. Astfel, dacă prima oaie care se va trezi va fi una albă și va merge spre sud, înseamnă că iarnă va fi grea, iar dacă se va trezi una neagră şi va merge pe nord, iarnă va fi blanda.

De sărbătoarea Sfântului Dumitru Izvorâtorul de Mir sunt multe tradiții frumoase în diferite regiuni ale ţării , în Bucovina, persoanele care vor semăna usturoiul după Sanmedru vor avea parte anul viitor doar de pierderi.

În regiunea Olteniei, oamenii cred că dacă sunt respectate toate tradiţiile acestei sărbători vor fi protejați de pericole și necazuri.

De Sfântul Dumitru se taie și coamă cailor tineri însă este interzisă folosirea piaptanului , în caz contrar acest lucru atrăgând necazuri şi primejdii.

Conform tradiției populare, de Sfântul Dumitru trebuie plătite toate datoriile, chirii, împrumuturi, care au fost făcute cu şase luni în urmă.

Ce este interzis să faci de Sfântul Dumitru. De Sfântul Dumitru nu ai voie să folosești pieptănul, în caz contrar, vei atrage necazuri și primejdii.

În Bucovina, tradiția spune că cine seamănă usturoiul după ziua de Sfântul Dumitru va avea anul viitor parte numai de pagubă.

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

4 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

4 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

5 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

5 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

6 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

6 ore ago

Citeste si: