Categories: Ştiri sănătate

Ce parte a corpului infectează Omicron? Adrian Marinescu, despre Omicron: „Afectarea pulmonară se întâmplă mai rar, dar nu e imposibilă”

Varianta Omicron este dominantă, la nivel național. Aceasta este cea mai contagioasă tulpină descoperită, însă specialiștii susțin că ar putea fi ultima variantă care va mai provoca un  val pandemic.

Deși această tulpină este extrem de contagioasă, medicii au observat că ea nu provoacă forme mai grave de boală, ci dimpotrivă.

Cu toate acestea, nu este indicat să renunțăm la măsurile de siguranță și igienă. Experții susțin că persoanele vulnerabile sunt cele nevaccinare, în special, și cele care suferă de anumite afecțiuni.

Astfel, pentru vârstnici și pentru persoanele care suferă de comorbidități, este necesar să aleagă vaccinarea pentru o protecție sporită.

Deși Omicron nu provoacă aceleași forme severe precum Delta, nu înseamnă că nu poate pune viața în pericol.

Adrian Marinescu: Afectarea pulmonară se întâmplă mult mai rar

Aproape 17.000 de noi contaminări cu SARS-CoV-2 au fost raportate, ieri, sub nivelul de acum o săptămână, dar din mai puțin de 50.000 de teste efectuate.

Rata medie de infectare la nivel național se apropie de 19 cazuri la mia de locuitori, cumulat la 14 zile, cu cea mai mare incidență în București – 32,75 la mie. Directorul medical al Institutului „Matei Balș”, Adrian Marinescu, spune însă că varianta Omicron a provocat mai puține cazuri grave în comparație cu valul al patrulea.

Vorbim de o variantă virală de SARS-CoV-2, care afectează predominant tractul respirator superior şi atunci afectarea pulmonară se întâmplă mult mai rar, nu e imposibilă, dar se întâmplă mult mai rar şi lucrurile bineînţeles că pot fi mai bine gestionate la nivel de secţie de spital.

Unde aş fi foarte atent este legat de ceea ce se întâmplă în camerele de gardă şi în centrele de evaluare şi, în general, la nivel de populaţie, pentru că totuşi dacă ai mai multe cazuri nu este foarte uşor să rezolvi evaluările, să rezolvi fiecare pacient în parte, să stabileşti exact tratamentul, să îl poţi monitoriza. E destul de complicat”, Adrian Marinescu, potrivit RRA.

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

2 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

2 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

3 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

3 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

4 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

4 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra