vineri, august 19, 2022

Varianta Omicron se răspândește într-un rirm accelerat, la nivel mondial. Aceasta este responsabilă pentru declanșarea noilor valuri pandemice și, se pare, poate fi recunoscută după anumite simptome specifice.

Britanicii au reușit să dezvăluie câteva simptome specifice, frecvente în infecția cu Omicron. Datele au fost acumulate cu ajutorul unei aplicații, Zoe, pe care britanicii o folosesc pentru a raporta manifestările din timpul bolii și pentru a monitoriza evoluția situației epidemiologice.

Te-ar mai interesa: Doamnelor, aceste exerciții să NU vă lipsească din...

Astfel, specialiștii au constatta că principalele simptome care apar în urma infecției cu Omicron sunt durerile de cap și de gât, oboseala și rinoree (nas care curge).

Simptomele specifice infecției cu Omicron

Potrivit datelor, jumătate din persoanele care au declarat dureri în gât au obținut un test PCR pozitiv. Aceste date corespund cu infecția variantei Delta, fiind un simptom comun.

Totuşi, numai jumătate dintre ei prezentau şi cele trei simptome clasice ale variantei Delta: febră, tuse, pierderea mirosului şi gustului.

„Am constatat-o şi în Africa de Sud, pierderea mirosului şi gustului este mult mai puţin frecventă la varianta Omicron, în vreme ce oboseala este foarte frecventă”, a explicat recent Marc Van Ranst pentru „Nieuwsblad”, potrivit realitatea.net.

Te-ar mai interesa: Ce să mănânci la cină ca să arzi calorii în timp c...

Monitorizarea simptomelor este importantă pentru a determina cu ce tulpină este infectată o persoană.

„Site-urile oficiale arată în continuare că apariţia bruscă a unei tuse puternice, febra şi pierderea mirosului şi gustului sunt principalele semne ale unei infectări cu coronavirus. Şi este deci un indiciu pentru a testare şi izolare”, explică profesorul Tim Spector în paginile „The Guardian”.

Te-ar mai interesa: Un asteroid imens se îndreaptă cu viteză spre Pămâ...

Indiferent de simptomele manifestate, specialiștii recomandă să ne testăm. Majoritatea simptomelor însoțesc infecția cu COVID. Numai o parte sunt declanșate de răcelile comune.

„De fapt, la majoritatea oamenilor, Omicron se resimte ca un guturai şi începe cu nasul care curge, o durere în gât şi o durere de cap. Pentru a salva vieţi, este urgent să se modifice informaţiile puse la dispoziţia publicului”, adaugă specialiștii.

Te-ar mai interesa: Tot mai mulți copii, afectați de un nou virus. Iat...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private