Categories: Stil de viaţă

Ce poți face pentru a avea călcâie frumoase și sănătoase?

O femeie frumoasă este în primul rând o femeie sănătoasă. Acum în prag de sărbători, trebuie să ai grijă de modul în care arată părul tău, tenul, dar și picioarele.

Deși încă nu este vară și nu te încalți cu sandale, totuși este un moment bun să te îngrijești și de picioarele tale. Mai exact, de călcâie. Mai ales că toată iarna le-ai neglijat și ai purtat ghete sau cizme care le-au privat de aer.

Cea mai mare problemă atunci când vorbim despre călcâie o reprezintă pielea piciorului care intră în contact zilnic cu talpa încălțămintei. Astfel, pielea devine  groasă, aspră iar flexibilitatea se pierde. Și uite așa te trezești cu niște  crăpături de toată frumusețea. Specialiștii nu degeaba pun accentul pe hidratarea acestor zone, hidratare care trebuie să fie efectuată seară de seară. Produsele pentru hidratare este ideal să le achiziționezi din farmacii, la sfatul specialistului. Totodată, de ajutor îți este și utilizarea unei pile sau a unei pietre abrazive pentru înlăturarea pielii moarte. Ai grijă și ca după ce a avut loc hidratarea să aplici o cremă cu acid salicilic, uree și unt de cacao. Ușor vei constată cum călcâiele vor redeveni netede, fine, sănătoase și până la vară crăpăturile din piele vor dispărea.

Iată cum poți să-ți îngrijești picioarele pentru vară:

  • Fă o baie în care să pui fie uleiuri esențiale, fie pur și simplu apă și sare de baie. Acestea au rolul de a elimina oboseala picioarelor, de a menține circulația la nivel optim.
  • Acordă o atenție sporită și unghiilor care trebuie să fie îngrijite corespunzător. Poți să aplici, acasă, o cremă destinată exclusiv cuticulelor.
  • Acordă o importanță deosebită și igienei. Da, adică oricât ai fi de obosită nu este bine să mergi la culcare fără să faci un duș, apoi un masaj la tălpi cu uleiuri esențiale. Și încălțămintea trebuie să fie de calitate, alege materiale care țin la sănătatea piciorului.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

2 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

2 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

3 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

3 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

4 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

4 ore ago

Citeste si: