Sari la conținut

Ce poți face pentru a avea călcâie frumoase și sănătoase?

O femeie frumoasă este în primul rând o femeie sănătoasă. Acum în prag de sărbători, trebuie să ai grijă de modul în care arată părul tău, tenul, dar și picioarele.

Deși încă nu este vară și nu te încalți cu sandale, totuși este un moment bun să te îngrijești și de picioarele tale. Mai exact, de călcâie. Mai ales că toată iarna le-ai neglijat și ai purtat ghete sau cizme care le-au privat de aer.

Cea mai mare problemă atunci când vorbim despre călcâie o reprezintă pielea piciorului care intră în contact zilnic cu talpa încălțămintei. Astfel, pielea devine  groasă, aspră iar flexibilitatea se pierde. Și uite așa te trezești cu niște  crăpături de toată frumusețea. Specialiștii nu degeaba pun accentul pe hidratarea acestor zone, hidratare care trebuie să fie efectuată seară de seară. Produsele pentru hidratare este ideal să le achiziționezi din farmacii, la sfatul specialistului. Totodată, de ajutor îți este și utilizarea unei pile sau a unei pietre abrazive pentru înlăturarea pielii moarte. Ai grijă și ca după ce a avut loc hidratarea să aplici o cremă cu acid salicilic, uree și unt de cacao. Ușor vei constată cum călcâiele vor redeveni netede, fine, sănătoase și până la vară crăpăturile din piele vor dispărea.

Iată cum poți să-ți îngrijești picioarele pentru vară:

  • Fă o baie în care să pui fie uleiuri esențiale, fie pur și simplu apă și sare de baie. Acestea au rolul de a elimina oboseala picioarelor, de a menține circulația la nivel optim.
  • Acordă o atenție sporită și unghiilor care trebuie să fie îngrijite corespunzător. Poți să aplici, acasă, o cremă destinată exclusiv cuticulelor.
  • Acordă o importanță deosebită și igienei. Da, adică oricât ai fi de obosită nu este bine să mergi la culcare fără să faci un duș, apoi un masaj la tălpi cu uleiuri esențiale. Și încălțămintea trebuie să fie de calitate, alege materiale care țin la sănătatea piciorului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel