Ce se întâmplă cu colesterolul tău când mănânci slănină cu usturoi

Multora dintre noi le place să mănânce șuncă. Adesea, acest produs este combinat cu usturoi. Dar, în același timp, întrebarea rămâne relevantă: este o astfel de combinație acceptabilă? Va dăuna sănătății dumneavoastră?

Șuncă și usturoi – cum afectează colesterolul

În plus față de faptul că aceste două produse se combină perfect în gust, ele ajută la eliminarea mai eficientă a excesului de colesterol din organism.

Această combinație are un efect bun asupra activității inimii și a ficatului. Ele au un efect coleretic, potrivit medicului rus Dr. Nadezhda Ryabova.

Din cele mai vechi timpuri, strămoșii noștri au folosit untura ca un fel de medicament: tratau boli legate de ficat, plămâni, articulații și, de asemenea, o foloseau pentru durerile de dinți. Acest produs conține multe oligoelemente utile pentru organism.

Dacă este consumată împreună cu ceapa, care este bogată în substanțe utile, atunci puteți elimina mai eficient toxinele din organism și, în același timp, întăriți sistemul imunitar. Dar slănina trebuie consumată fără fanatism: nu mai mult de 50 de grame la un moment dat.

Important: cu 4 ore înainte și 4 ore după consumarea produsului nu trebuie să mănânci alte alimente,potrivit expertului. Dacă respectați aceste reguli, atunci slănina vă va aduce beneficii maxime și, în primul rând, va avea un efect benefic asupra sănătății dumneavoastră.

Alte beneficii ale slăninii

Slănina este bogată în grăsimi. Avem nevoie de ele pentru că sunt implicate în multe procese din corpul nostru, inclusiv ca material de construcție pentru formarea celulelor, a hormonilor sexuali și formarea unei imunități puternice, sunt implicate în metabolismul colesterolului”, explică nutriționistul.

Expertul sfătuiește să nu vă fie frică de untură și, odată cu debutul vremii reci, când valoarea energetică a alimentelor devine mai mare decât vara, să creșteți proporția de alimente care conțin grăsimi de înaltă calitate și sănătoase în dieta dumneavoastră.

„Așadar, câteva bucăți de produs pe zi nu vor face rău nimănui”, spune Dr. Ryabova.

„Șunca este bogată în vitaminele A, E, minerale (potasiu, fosfor, cupru, seleniu, zinc și altele), precum și în acizi grași polinesaturați omega-6, care au un efect benefic asupra sistemului cardiovascular, ajută la normalizarea nivelului de colesterol și sunt importanți pentru metabolism, funcționarea normală a creierului.

Aceștia sunt implicați activ în formarea diferitelor componente ale sistemului imunitar. Prin urmare, este util să consumați acest produs pentru a îmbunătăți imunitatea și a reduce probabilitatea apariției bolilor respiratorii acute”, spune Dr. Ryabova.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

2 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

3 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

3 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

4 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

4 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

5 ore ago

Citeste si: