Sari la conținut

Ce se întâmplă cu colesterolul tău când mănânci slănină cu usturoi

cu ce se mananca slanina
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Modul corect de consumare a slaninei

Multora dintre noi le place să mănânce șuncă. Adesea, acest produs este combinat cu usturoi. Dar, în același timp, întrebarea rămâne relevantă: este o astfel de combinație acceptabilă? Va dăuna sănătății dumneavoastră?

Șuncă și usturoi – cum afectează colesterolul

În plus față de faptul că aceste două produse se combină perfect în gust, ele ajută la eliminarea mai eficientă a excesului de colesterol din organism.

Această combinație are un efect bun asupra activității inimii și a ficatului. Ele au un efect coleretic, potrivit medicului rus Dr. Nadezhda Ryabova.

Din cele mai vechi timpuri, strămoșii noștri au folosit untura ca un fel de medicament: tratau boli legate de ficat, plămâni, articulații și, de asemenea, o foloseau pentru durerile de dinți. Acest produs conține multe oligoelemente utile pentru organism.

Dacă este consumată împreună cu ceapa, care este bogată în substanțe utile, atunci puteți elimina mai eficient toxinele din organism și, în același timp, întăriți sistemul imunitar. Dar slănina trebuie consumată fără fanatism: nu mai mult de 50 de grame la un moment dat.

Important: cu 4 ore înainte și 4 ore după consumarea produsului nu trebuie să mănânci alte alimente,potrivit expertului. Dacă respectați aceste reguli, atunci slănina vă va aduce beneficii maxime și, în primul rând, va avea un efect benefic asupra sănătății dumneavoastră.

Alte beneficii ale slăninii

Slănina este bogată în grăsimi. Avem nevoie de ele pentru că sunt implicate în multe procese din corpul nostru, inclusiv ca material de construcție pentru formarea celulelor, a hormonilor sexuali și formarea unei imunități puternice, sunt implicate în metabolismul colesterolului”, explică nutriționistul.

Expertul sfătuiește să nu vă fie frică de untură și, odată cu debutul vremii reci, când valoarea energetică a alimentelor devine mai mare decât vara, să creșteți proporția de alimente care conțin grăsimi de înaltă calitate și sănătoase în dieta dumneavoastră.

„Așadar, câteva bucăți de produs pe zi nu vor face rău nimănui”, spune Dr. Ryabova.

„Șunca este bogată în vitaminele A, E, minerale (potasiu, fosfor, cupru, seleniu, zinc și altele), precum și în acizi grași polinesaturați omega-6, care au un efect benefic asupra sistemului cardiovascular, ajută la normalizarea nivelului de colesterol și sunt importanți pentru metabolism, funcționarea normală a creierului.

Aceștia sunt implicați activ în formarea diferitelor componente ale sistemului imunitar. Prin urmare, este util să consumați acest produs pentru a îmbunătăți imunitatea și a reduce probabilitatea apariției bolilor respiratorii acute”, spune Dr. Ryabova.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel