Categories: Ştiri sănătate

Ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci iaurt în fiecare zi. E aur curat pentru sănătate!

Calciul este unul dintre cele mai importante minerale pentru corpul nostru. Se găsește mai ales în oase și dinți (formează 99% din structura acestora), dar nu este doar esențială pentru întreținerea acestora.

De asemenea, ajută la transmiterea de la nervii creierului la restul corpului, la circulația sângelui și la producerea de hormoni și enzime care au diferite funcții.

Una dintre modalitățile de a obține calciu este prin lactate. Iar unul dintre cele mai interesante produse lactate este iaurtul.

Marta Verona, profesor la Universitatea Complutense din Madrid și bucătar câștigător al celei de-a șasea ediții a Masterchef, explică că iaurtul are o mare contribuție de calciu (mineral esențial pentru întărirea oaselor), dar are și vitamine, precum A și E, cele ale grupa B (B1, B2, B3, B6, B9 și B12) și vitamina D.

Acesta din urmă ajută la absorbția mai bună a calciului din iaurt.

Iaurt pentru a avea grijă de microbiotă

Un alt avantaj al acestui produs lactat este că promovează activitatea prebiotică, având astfel grijă de microbiota.

Acest lucru se realizează datorită fermentelor lactate; când mâncăm iaurt, adăugăm „bacterii sănătoase” în intestin.

Acest lucru împiedică apariția bacteriilor patogene și stimulează crearea de anticorpi”. Actiunea probiotica este deosebit de interesanta in cazul intestinului, intrucat bifidobacilii si lactobacilii pe care iaurtul ii contine ajuta la restabilirea echilibrului florei si favorizeaza tranzitul intestinal.

De asemenea, rețineți că iaurtul are o proteină mai digerabilă decât laptele (cu mai puțină lactoză), ceea ce îl face mai bine absorbit de organism.

„La fel, proteinele sale din zer și cazeina sunt de înaltă calitate, au un caracter sațios și contribuie la creșterea mușchilor și a oaselor”, spune Verona.

Cum să alegi cel mai sănătos iaurt din supermarket?

Chestia ar putea fi rezumată astfel: cel mai sănătos iaurt este cel natural fără zaharuri adăugate, nu este necesar să fii atât de drastic. Pentru a alege un iaurt bun, primul lucru este să te uiți la lista de ingrediente.

„Un iaurt de calitate ar trebui să aibă doar lapte și fermenti lactici pe lista de ingrediente”, explică dieteticianul-nutriționistul Sara Jiménez.

Există unele iaurturi, precum cel grecesc, care pot include lapte praf sau smântână. Pe de altă parte, este important să ne uităm la cantitatea de zahăr din produs. Dieteticianul-nutriționist María Giménez vă sfătuiește să aveți maximum cinci grame de zahăr la 100 de grame de produs.

Ideal este ca iaurtul să nu aibă adaos de zaharuri, îndulcitori, coloranți sau potențiatori de aromă. De asemenea, este mai bine să nu aibă bucăți de fructe sau cereale.

„Dacă nu vă place gustul iaurtului natural fără zahăr sau vi se pare prea acid la început, puteți adăuga fructe, ciocolată neagră sau nuci până vă obișnuiți cu gustul lui”, explică María Giménez.

În ceea ce privește câte iaurturi pot fi consumate pe zi, numărul recomandat ar fi de maximum două, în cadrul a trei sau patru porții zilnice de lactate (care pot fi lapte sau brânză, de exemplu).

Un iaurt poate furniza între 15 și 20% din cantitatea zilnică recomandată de calciu, lucru care poate fi deosebit de important pentru mamele care alăptează, femeile cu menopauză și cele cu risc de osteoporoză.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

8 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

9 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

9 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

10 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică