Ce se întâmplă cu zahărul din sânge și cu colesterolul când bei acest ceai

Ceaiurile sunt bune pentru sănătate. Aminoacizii din ceai sunt responsabili pentru acest lucru. Mai mult, și ceaiurile din fructe te ajuta sa ai o stare de bine, să te concentrezi, oferă o doza de energie și îi ajută pe cei cu un nivel ridicat de colesterol și zahăr în sânge.

Iată ce licoare poate ajuta la stimularea imunității și a sănătății inimii, la normalizarea greutății și la menținerea pielii sănătoase.

Beneficiile măceselor se datoreaza numarului mare de nutrienti din compozitia sa – potasiu, calciu, magneziu, fosfor, zinc, niacina, tiamina, vitaminele A, E, C, K si B6.

Dr Maria Volchenkova explică cum afectează ceaiul de măceșe glicemia, tensiunea arterială și colesterolul.

Sursa foto: arhivă doctorulzliei.ro

„Există diverse studii privind efectele măceșelor asupra sistemului cardiovascular. Un studiu publicat în Jurnalul European de Nutriție Clinică a constatat că ceaiul din fructe  poate îmbunătăți sănătatea inimii și a vaselor de sânge la persoanele obeze. „O băutură de măceșe reduce tensiunea arterială, colesterolul total și colesterolul LDL”, spune medicul.

Măcesele ajută la prevenirea dezvoltării diabetului de tip 2

„Unele experimente arată că măcesele ajută la prevenirea dezvoltării diabetului de tip 2, în special la cei care suferă de obezitate și hipertensiune arterială.  Potrivit oamenilor de știință, administrarea suplimentelor pe bază de măceșe reduce nivelul de colesterol și zahăr. Dar este nevoie de mai multe cercetări asupra oamenilor”, adaugă dr. Volchenkova, potrivit Actualno.

Prepararea ceaiului de măceșe

„O modalitate tradițională de a prepara măceșe este să puneți o lingură de fructe într-o oală cu apă clocotită (200 ml). Se lasă sa fiarbă 15 minute, acoperind cu un capac. După aceea, este indicat să lăsați decoctul timp de o oră la odihnit, dar cel mai bine – peste noapte”, spune nutriționistul.

Ceaiul poate fi preparata și in termos. Ai nevoie de 100 g de fructe uscate. Clătiți-le bine și înmuiați timp de cinci minute în apă rece. Apoi puneți-le într-un termos, turnați 1 litru de apă clocotită și puneți capacul.

Băutura trebuie lăsată la macerat timp de șapte până la opt ore. Dacă folosești fructe întregi, ceaiul nu va fi așa de aromat. Pentru a obține un gust pronunțat, puteți măcina fructele într-un blender înainte de a turna peste ele apă clocotită”, spune dr. Volchenkova.

 

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

9 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

9 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

10 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

10 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

11 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

11 ore ago

Citeste si: