Categories: Ştiri sănătate

Ce se întâmplă dacă amâni ora de culcare. „Poți pierde o fază vitală”

Ce se întâmplă dacă amâni ora de culcare. Toată lumea știe că organismul uman are nevoie de ore suficiente de somn. Dar mulți oameni amână ora de culcare. Ce înseamă acest lucru? 

Un medic sfătuiește oamenii să nu amâne ora de culcare pentru că pierdem o etapă de somn extrem de importantă. Iată care este motivul.

Un somn bun poate face minuni pentru ziua care urmează. Din păcate, rar ne gândim la impactul, pe termen lung, pe care îl poate avea întârzierea orei de culcare asupra sănătății. Un medic avertizează că nu este bine să amâni des ora de culcare, mai ales pe măsură ce înaintezi în vârstă.

Ce se întâmplă dacă amâni ora de culcare?

Potrivit doctorului Karan Raj, care folosește diversele platforme sociale pentru a-și educa adepții cu privire la toate aspectele medicale, „poți pierde o fază vitală de somn dacă stai în mod regulat treaz prea târziu, iar acest lucru poate afecta refacerea hormonilor de creștere – somatotropină.
e rol are hormonul de creștere sau somatotropina

Hormonul de creștere sau somatotropina, cunoscut și ca hormon de creștere uman în forma sa umană, este un hormon peptidic care stimulează creșterea, reproducerea celulară și regenerarea celulară. Prin urmare, este important în dezvoltarea umană.

„Prima parte a nopții este dominată de somnul NREM (non-REM).”, explică medicul, conform Mirror.

În timpul somnului de acest tip, sistemul imunitar este stimulat, mușchii și oasele se fortifică și țesuturile se regenerează. Tot atunci are loc și cea mai mare eliberare de somatotropină din ultimele 24 ore.

Pentru bărbați, 70% din hormonii de creștere, care sunt necesari pentru metabolism și repararea țesuturilor, sunt eliberați în timpul somnului NREM, explică medicul.

„Pe măsură ce noaptea trece, raportul dintre NREM și REM se schimbă și obții progresiv mai puțin NREM și mai mult somn REM. Deci, dacă întârzi ora de culcare, scurtezi timpul petrecut în somn cu unde lente (NREM), astfel încât obții mai puțin din acel hormon de creștere suculent”, spune dr. Karan.

Diverse studii susțin că hormonii de creștere sunt foarte importanți pentru reglarea greutății și reducerea masei de grăsime, lipsa somnului fiind legată de creșterea în greutate și de obezitate.

Potrivit medicului, menținerea acestui lucru sub control devine deosebit de important odată ce depășești vârsta de 30 de ani, moment în care cantitatea totală de hormoni de creștere eliberată în 24 de ore va scădea. Cantitatea de somn cu unde lente va scădea, de asemenea, pe măsură ce înaintezi în vârstă.

„Acest lucru face și mai important să mergi la culcare la aceeași oră în fiecare zi, astfel încât să poți obține până la capăt somatotropina”.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

3 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

3 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

4 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

4 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

5 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

5 ore ago

Citeste si: