Categories: Stil de viaţă

Ce se întâmplă dacă bei un pahar cu vin în fiecare zi. Studiul care spulberă tot ce știai până acum!

Există o credință populară în România că un pahar de vin zilnic are efecte benefice asupra inimii noastre. Totuși, și oricât de bună ar fi calitatea unor produse naționale în alte aspecte, acest lucru nu este adevărat, așa cum a subliniat deja știința de mai multe ori.

Dezinformare și concepții greșite

Federația Mondială a Inimii a insistat recent asupra acestui lucru, amintind că nu există dovezi științifice care să susțină că consumul de alcool în cantități mici este benefic pentru sănătatea cardiovasculară. Mai degrabă, datele pe care le avem indică în direcția opusă.

Prevalența bolilor cardiovasculare aproape s-a dublat în ultimele decenii, iar consumul de alcool a jucat un rol major în acest sens. În acest sens, ei subliniază că percepția socială că alcoolul este necesar pentru a duce o viață socială adecvată și noțiunea că în anumite forme (de exemplu, un pahar de vin roșu pe zi) este benefic pentru sănătate au distras atenția de la realitate.

Organizația ajunge chiar până la a spune că în spatele unora dintre aceste declarații ar putea exista „o încercare a industriei alcoolului de a dezinforma publicul despre pericolul produselor sale”.

Nu există o cantitate sigură de alcool

Aceste afirmații sunt susținute de un raport publicat recent în The Lancet care concluzionează că nu există un nivel sigur de consum de alcool. Așa se explică atribuirea la nivel mondial, în 2019, a aproape două milioane și jumătate de decese acestei clase de băuturi.

Dovezile au arătat până și cele mai mici cantități de alcool cresc riscul de boli cardiovasculare; de asemenea, rețineți că studiile care ajung la o concluzie diferită sunt adesea observaționale. Pe de altă parte, consumul de alcool a fost legat și de boli precum cancerul, bolile digestive, rănile intenționate și neintenționate și chiar cu anumite boli infecțioase.

Ei recomandă luarea de măsuri din partea instituțiilor, care ar putea include restricții privind disponibilitatea alcoolului, sancțiuni și măsuri împotriva alcoolului pe drum, facilitarea tratamentului împotriva alcoolismului, uniformizarea vârstei minime pentru consumul de alcool și impunerea de alerte privind etichetarea produselor alcoolice.

Recent Posts

Care e suma maximă cu care poate crește pensia la recalculare

Cu cât poate crește pensia la recalculare? Va fi realizată o recalculare integrală a pensiilor,…

27 de minute ago

Alertă alimentară! Produs alimentar popular, retras de pe rafturile magazinelor din întreaga țară pentru că are pesticide

Un produs alimentar popular a fost retras de pe rafturile magazinelor care aparțin lanțului Mega…

55 de minute ago

Alimentul minune recomandat de dr. Vlad Ciurea pentru femeile de peste 50 de ani. „Nu se acumulează în organism!”

Alimentul minune recomandat de dr. Vlad Ciurea. Neurochirurgul Vlad Ciurea, recunoscut pentru cariera sa excepțională…

o oră ago

Horoscop 14 mai. Oportunități neașteptate pentru Berbeci. Leii ar trebui să facă un pas în spate

Horoscop 14 mai. Este o zi excelentă pentru Vărsători, care au relații minunate cu toți…

2 ore ago

Cercetătorii au descoperit de ce fumătorii iau rapid în greutate atunci când se lasă de fumat

Fumătorii care intenționează să renunțe sunt adesea îngrijorați de creșterea în greutate care vine la…

2 ore ago

Ce trebuie să știi înainte de o mamografie. Un radiolog explică cum să te pregătești cel mai bine

Ce să știi despre mamografie. De ce este important să faci o mamografie de rutină…

3 ore ago

Citeste si: