Categories: Ştiri sănătate

Ce se întâmplă dacă iei magneziu înainte de somn. Un specialist spulberă tot ce știai până acum!

O auzi tot timpul: Somnul este esențial pentru fiecare aspect al bunăstării tale mentale și fizice. Aceasta înseamnă că, în primul rând, este important să vă consultați cu medicul dumneavoastră dacă nu dormiți bine, deoarece o serie de afecțiuni de sănătate ar putea cauza problema, cum ar fi apneea în somn, demența sau chiar unele tulburări mintale.

Dar, uneori, nimic concret nu se află în spatele problemei, totul se reduce la schimbarea obiceiurilor tale de viață.

Acest lucru ar putea însemna să luați melatonină sau să experimentați cu CBD, dar există o altă cale despre care poate nu ați auzit: magneziu, un nutrient găsit în multe alimente care poate chiar ajuta la îmbunătățirea calității somnului.

Health a discutat cu experți pentru a afla tot ce trebuie să știți despre cum poți obține mai mult magneziu pentru a vă îmbunătăți calitatea somnului.

Ce este magneziul?

Este important să obțineți suficient magneziu din mai multe motive. În primul rând, magneziul este necesar pentru ca organismul tău să producă suficientă energie.

Magneziul joacă, de asemenea, un rol în dezvoltarea oaselor și chiar contribuie la funcțiile cheie ale corpului, cum ar fi ritmul normal al inimii și contracțiile musculare, conform National Institutes of Health (NIH).

Sursele bune de magneziu includ legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, precum și nucile, semințele, leguminoasele și cerealele integrale, conform NIH.

Magneziul te poate ajuta să dormi?

Pentru a fi clar, prescrierea de magneziu pentru un somn mai bun nu este neapărat o practică standard. „Multe dintre aceste lucruri sunt oarecum periferice în ceea ce privește știința hardcore”, spune Daniel Barone, MD, expert în somn la Weill Cornell Medicine și NewYork-Presbyterian și autor al cărții Let’s Talk about Sleep: A Guide to Understanding and Imroving Your Slumber.  „Aceasta fiind spuse, teoria este că magneziul funcționează prin calmarea sistemului nervos central”, explică dr. Barone.

Cinthya Pena Orbea, MD, specialist în somn la Cleveland Clinic, explică modul în care teoria a câștigat popularitate, deși nu s-a dovedit că magneziul îmbunătățește calitatea somnului.

„Oamenii se referă uneori la asta pentru că au fost unele studii făcute mai devreme, [dar] nu au fost puternice”, explică el. De asemenea, merită subliniat: beneficiile consumului de magneziu pentru somn au fost observate numai la pacienții în vârstă, adică luarea de magneziu pentru somn s-ar putea să nu vă ajute dacă sunteți mai tânăr sau de vârstă mijlocie.

Cu toate acestea, administrarea unui supliment de magneziu în fiecare seară înainte de culcare nu vă va face neapărat rău – atâta timp cât ați consultat un specialist în somn în acest sens, astfel încât să nu vă automedicați în mod inutil cu suplimente de magneziu.

Dar, odată ce ați văzut un specialist în somn care a exclus orice altceva printr-un examen complet, nu poate strica să încercați să apelați la magneziu dacă încă aveți probleme cu somnul, spune dr. Barone.

Cum poți lua magneziu pentru a dormi în siguranță?

NIH recomandă ca toate femeile cu vârsta cuprinsă între 19 și 30 de ani să primească 310 miligrame de magneziu în fiecare zi. De la 31 de ani, aportul recomandat este de 320 de miligrame.

Dar excesul de magneziu ar putea fi periculos: „Magneziul în concentrații mari ar putea crește nivelul de magneziu în sânge, [și] asta poate afecta inima”, explică dr. Barone.

Recent Posts

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

26 de minute ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

10 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

11 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra