Ce se întâmplă dacă mănânci ceapă zilnic: Are efect asupra colesterolului

Ce se întâmplă dacă mănânci ceapă zilnic? Ceapa dă savoare mâncărurilor, însă este şi un bun medicament. Poate trata nenumărate afecţiuni: de la infecţii respiratorii, tuse, până la colesterol și căderea părului. Oamenii de ştiinţă au descoperit că rezultatele se văd într-o lună dacă se consumă regulat această legumă.

Potrivit experților, două doze de extract de ceapă, de 400 și 600 mg/kg/zi, au redus semnificativ nivelul glicemiei la jeun la șobolanii diabetici cu 50 și, respectiv, 35 la sută, comparativ cu nivelul inițial.

„Extractul de ceapă a redus semnificativ nivelul ridicat al glicemiei (zahărului) și al colesterolului total la șobolanii diabetici. Acest efect a fost observat atunci când leguma a fost administrată împreună cu medicamentul antidiabetic metformină. Ceapa este ieftină și disponibilă. Ea poate fi folosită și ca supliment alimentar”, spune doctorul endocrinolog Antonina Gureeva.

Medicul recomandă consumul unei cepe pe zi pentru reducerea glicemiei și a colesterolului, potrivit exquis.ro.

Ceapa dă savoare mâncărurilor, însă este şi un bun medicament, care tratează mai multe afecţiuni: de la tuse şi infecţii respiratorii până la problemele cu căderea părului. Oamenii de ştiinţă au descoperit că în doar 1 lună se văd rezultatele.

Regenerarea părului


O cercetare ale cărei concluzii au fost publicate în Jurnalul de Dermatologie arată că, după 4 săptămâni de tratamente cu suc de ceapă, 74% dintre participanţii la studiu, care sufereau din pricina căderii masive a părului, au observat o îmbunătăţire la nivelul scalpului. Mai precis, la aproape trei sferturi dintre aceştia părul a început să se regenereze.

Prin urmare, după ce îţi speli părul în mod obişnuit şi te clăteşti cu multă apă, masează scalpul aproximativ un sfert de oră cu suc de ceapă, apoi clăteşte-te. Firul de păr se va regenera şi va căpăta o strălucire naturală. Substanţele active din ceapă stimulează circulaţia sângelui la nivelul scalpului, hrănesc firul de păr şi accelerează creşterea lui. Mai mult, sucul de ceapă previne apariţia firelor albe de păr.

Util în calmarea crizelor de tuse
Remediile din bătrâni cu suc de ceapă au trecut proba timpului, fiind des recomandate şi acum de medicii fitoterapeuţi. Tuse, gripă, surmenaj, afecţiuni renale, infecţii genitale, varice – sucul de ceapă luptă eficient cu toate.

Recent Posts

Se schimbă CNP-urile. Ce date vor fi trecute în cartea de identitate?

Ministerul de Interne anunţă că va fi schimbat actualul sistem de numeritoare a Codului Numeric…

2 ore ago

Bani de la stat GRATIS: se acordă până la 10.000 de lei de persoană. Banii intră direct pe card dacă îndeplinești această condiție

 „Prima conectare” este un program finanțat de Guvernul României prin fondurile primite de la Uniunea…

3 ore ago

HOROSCOP iunie 2024. Veşti BUNE pentru toate zodiile!

Astrologii anunţă că prima lună a verii vine cu vești bune pentru toate semnele zodiacale.…

3 ore ago

10 PROFEŢII cutremurătoare făcute de călugărul RASPUTIN. Viziune despre al Treilea Război Mondial

Celebrul profet rus Grigori Rasputin a fost renumit pentru puterile sale supranaturale şi vindecările  miraculoase,…

4 ore ago

Semnal de alarmă: schimbările climatice agravează depresia și schizofrenia!

Oamenii de știință din Marea Britanie reiterează într-un nou studiu publicat în revista The Lancet…

4 ore ago

Pilonul II de pensii: cum și când se pot retrage banii. Radu Crăciun – preşedinte APAPR: Creşterea valorii activelor se va accelera

Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au trimis zilele acestea scrisoarea anuală de…

4 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar