Sari la conținut

Ce se întâmplă dacă mănânci ceapă zilnic: Are efect asupra colesterolului

Beneficiile pentru sănătate ale cepei roșii.

Ce se întâmplă dacă mănânci ceapă zilnic? Ceapa dă savoare mâncărurilor, însă este şi un bun medicament. Poate trata nenumărate afecţiuni: de la infecţii respiratorii, tuse, până la colesterol și căderea părului. Oamenii de ştiinţă au descoperit că rezultatele se văd într-o lună dacă se consumă regulat această legumă.

Potrivit experților, două doze de extract de ceapă, de 400 și 600 mg/kg/zi, au redus semnificativ nivelul glicemiei la jeun la șobolanii diabetici cu 50 și, respectiv, 35 la sută, comparativ cu nivelul inițial.

„Extractul de ceapă a redus semnificativ nivelul ridicat al glicemiei (zahărului) și al colesterolului total la șobolanii diabetici. Acest efect a fost observat atunci când leguma a fost administrată împreună cu medicamentul antidiabetic metformină. Ceapa este ieftină și disponibilă. Ea poate fi folosită și ca supliment alimentar”, spune doctorul endocrinolog Antonina Gureeva.

Citeste si:

Medicul recomandă consumul unei cepe pe zi pentru reducerea glicemiei și a colesterolului, potrivit exquis.ro.

Ceapa dă savoare mâncărurilor, însă este şi un bun medicament, care tratează mai multe afecţiuni: de la tuse şi infecţii respiratorii până la problemele cu căderea părului. Oamenii de ştiinţă au descoperit că în doar 1 lună se văd rezultatele.

Regenerarea părului


O cercetare ale cărei concluzii au fost publicate în Jurnalul de Dermatologie arată că, după 4 săptămâni de tratamente cu suc de ceapă, 74% dintre participanţii la studiu, care sufereau din pricina căderii masive a părului, au observat o îmbunătăţire la nivelul scalpului. Mai precis, la aproape trei sferturi dintre aceştia părul a început să se regenereze.

Prin urmare, după ce îţi speli părul în mod obişnuit şi te clăteşti cu multă apă, masează scalpul aproximativ un sfert de oră cu suc de ceapă, apoi clăteşte-te. Firul de păr se va regenera şi va căpăta o strălucire naturală. Substanţele active din ceapă stimulează circulaţia sângelui la nivelul scalpului, hrănesc firul de păr şi accelerează creşterea lui. Mai mult, sucul de ceapă previne apariţia firelor albe de păr.

Util în calmarea crizelor de tuse
Remediile din bătrâni cu suc de ceapă au trecut proba timpului, fiind des recomandate şi acum de medicii fitoterapeuţi. Tuse, gripă, surmenaj, afecţiuni renale, infecţii genitale, varice – sucul de ceapă luptă eficient cu toate.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.