Categories: Ştiri sănătate

Ce se întâmplă dacă o persoană asimptomatică se vaccinează? Avem nevoie de test înainte de imunizare?

Vaccinul anti-COVID scade atât riscul de infectare, cât și riscul de a dezvolta forme grave de Covid-19. Serul, însă, nu este recomandat persoanelor care sunt infectate sau au trecut recent prin boală. Astfel, ce se întâmplă dacă o persoană asimptomatică se va imuniza, fără să știe că este infectată?

Ţara noastră înregistrează un nou record de infectări şi decese, după ce ieri autoritățile au anunțat peste 11.000 de cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2, comunică RRA.

Numărul de decese a ajuns la 208, iar autoritățile au tras un semnal de alarmă pe pagina de Facebook ‘Rovaccinare’, anunțând că România se află pe locul doi în Europa și şase în lume în privința deceselor în urma infectării cu COVID-19 din ultimele 24 de ore.

Avem peste 10.000 de persoane internate în spital din care aproape 300 sunt minori, iar peste 1.000 de oameni sunt la terapie intensivă.

În aceste condiții, de ieri, a început și vaccinarea cu doza a treia, care se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN Mesager,indiferent de schema inițială.

Anumite persoane se întreabă dacă un test COVID ar putea fi necesar înainte de vaccinare, pentru a stabili dacă sunt purtători de coronavirus sau nu.

Anularea vaccinului este recomandată numai în cazul persoanelor simptomatice, care ar trebui să nu se vaccineze. Acestea se pot vaccina după un anumit interval de timp.

Persoanele asimptomatice, însă, ar putea beneficia în urma administării rapelului suplimentar.

O persoană asimptomatică se poate vaccina

Managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală, doctor Cătălin Apostolescu, oferă detalii despre imunizarea anti-COVID în cazul persoanelor asimptomatice.

„Dacă o persoană este asimptomatică poate să facă vaccinul fără nicio problemă, pentru că în felul acesta va reduce durata de pozitivitate și de asemenea va reduce și intensitatea replicării virusului. Vaccinul se amână doar în situația în care persoana respectivă are simptome”, a explicat doctorul Cătălin Apostolescu.

 

Recent Posts

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

13 minute ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

43 de minute ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

10 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

11 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

11 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra