Sari la conținut

Cum să faci corect testul rapid antigen COVID? O recoltare necorespunzătoare poate determina un rezultat fals negativ

Testele rapide

Testul rapid antigen COVID este utilizat pentru a depista într-un timp scurt o posibilă infectare cu noul coronavirus. Deși este ușor de folosit, este important să știi cum se face o recoltare corespunzătoare și, de asemenea, cum să eviți greșelile care pot determina un rezultat fals negativ.

Precizia testului rapid depinde de modul de recoltare. Dacă nu este utilizat conform indicațiilor, acesta poate afișa un rezultat negativ fals sau poate fi invalid. În această crcumtanță, este indicată repetarea testului.

Iată cum să eviți posibilele greșeli și cum să fii cât mai sigur de rezultatul testului efectuat!

Cum să faci corect testul rapid antigen COVID?

Dr. Remus Gabriel Mihalcea, medic specialist ORL, a explicat pentru Antena 3 cum se face un test rapid în mod corect și ce trebuie să evităm.

„Cel mai important moment este recoltarea. Aceasta trebuie să fie făcută corect. Majoritatea oamenilor au tendința să lase capul pe spate în momentul în care introduc recoltorul. În momentul în care se produce acest lucru, noi vom recolta de undeva din zona superioară a foselor nazale, zonă care nu este indicată. Pentru a avea un rezultat corect, recoltarea trebuie să se facă din nasofaringe, iar pentru aceasta, privirea trebuie să fie înainte, bărbia ușor în piept. Se va introduce recoltorul în fosa nazală și se va merge pe planșeu, până în spatele nasului pentru recoltare. Se rotește de două-trei ori. Aceasta este o recoltare corectă. Niciodată recoltorul nu trebuie să se ducă în sus, în fosa nazală.

Vom introduce recoltorul în soluție, vom roti timp de 30 de secunde, 1 minut. Vom adăuga două picături în locașul predefinit și vom aștepta rezultatul. Dacă recoltarea nu a fost corect efectuată, iar pacientul este simptomatic sau ușor simptomatic, testul poate ieși fals negativ. De asemenea, dacă recoltarea este făcută corect, șansele de a avea un rezultat corect sunt crescute considerabil. Dacă apar două liniuțe pe test, înseamnă că avem un test pozitiv”, explică medicul, citat de DC News.

Etichete:
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: