Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci morcovi zilnic

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci morcovi zilnic. „Morcovii pot fi o sursă semnificativă de nutrienți esențiali”, a spus Sherry Tanumihardjo, profesor de științe nutriționale la Universitatea din Wisconsin-Madison.

În aceste zile, ele apar într-o paletă întreagă de culori. Sunt, de asemenea, convenabile și versatile.

Deși morcovii conțin o gamă largă de nutrienți, inclusiv vitaminele B, vitamina K și potasiul,  vitamina A din această legumă susține sistemul imunitar, inima, plămânii și poate cel mai faimos, sănătatea ochilor.

Vitamina A este esențială

„Vitamina A este esențială pentru vedere, mai ales noaptea”, mai spune dr. Sherry Tanumihardjo.

Vitamina A se poate găsi în două forme. Vitamina A preformată poate fi găsită în produsele de origine animală, cum ar fi produsele lactate și carnea de organe.

Cealaltă formă, provitamina A, este derivată din substanțe chimice pe bază de plante numite, destul de convenabil, carotenoizi. Nu toți carotenoizii pot fi transformați în vitamina A, dar morcovii sunt o sursă excelentă.

„Este o modalitate mai sigură de a obține vitamina A, deoarece corpul tău o reglează”, a spus Tanumihardjo. Adică corpul tău poate face mai mult sau mai puțin, în funcție de ce are nevoie în acest moment.

După cum a calculat Departamentul Agriculturii din SUA, un morcov crud obișnuit, care cântărește aproximativ 60 de grame, vine cu aproximativ 25 de calorii și ar furniza aproape 72% din necesarul de vitamina A unei femei tinere și aproximativ 56% din necesarul unei femei adulte, nevoile zilnice ale omului adult.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci morcovi zilnic

Morcovii au și fibre sănătoase pentru inima. Potrivit USDA, un morcov crud obișnuit oferă 1,7 grame. Ghidurile dietetice federale spun că un adult are nevoie de 22 până la 34 de grame pe zi, în funcție de vârstă și sex.

Tanumihardjo a spus că nutrienții din morcovi sunt disponibili proaspeți sau congelați, cruzi sau fierți. Gătitul, a spus ea, crește de fapt nivelul de carotenoizi disponibili.

Cu toate acestea, dacă mănânci morcovi cruzi fără o sursă de grăsime sănătoasă, nu va avea beneficii, potrivit Hearth.

„Va trece doar prin corp”, a spus ea. „Dacă mănânci morcovi într-o salată și ai sos de salată, atunci vei absorbi mai mult carotenoizi. Dacă mănânci morcovi în tocană și nu-i gătești prea mult, și există grăsime în tocană, vei absorbi și mai mult. .” Ar funcționa dacă sunt consumați alături de brânză, a spus ea.

Același lucru este valabil și pentru sucul de morcovi. Preluarea sucului sparge membranele celulare și ajută la creșterea accesibilității carotenoidelor, „dar trebuie să vă asigurați că aveți puțină grăsime în același timp în care beți sucul pentru a absorbi cei mai mulți nutrienți”.

Recent Posts

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

24 de minute ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

53 de minute ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

2 ore ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

2 ore ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică