Categories: Ştiri sănătate

Ce simte o persoană în momentul morții? Descoperirea uluitoare a cercetătorilor

Moartea este un subiect care intrigă o mare parte a societății, prin urmare, cercetătorii l-au studiat.

Moartea este un fenomen care în orice moment al vieții vine la toți oamenii. Prin urmare, generează teamă și incertitudine pentru marea majoritate.

Atat de mult, incat multi se intreaba de senzatiile pe care le simt inainte de a muri. În plus, ei sunt, de asemenea, preocupați să știe dacă acest fenomen poate fi sesizat.

În același mod, de multe ori se gândesc cum le va veni rândul lor să moară. Ei bine, durerea pe care o pot simți în acel moment le provoacă teamă și îi face să-și imagineze un număr mare de scenarii.

Datorită acestui fapt, mai multe grupuri de cercetători s-au interesat să analizeze acest inevitabil fenomen cu scopul principal de a descoperi fiecare dintre senzațiile pe care oamenii le pot simți în momentul morții.

Din acest motiv, în acest articol vă împărtășim claritățile la care s-a ajuns în urma unora dintre aceste studii.

Cele mai consolidate experiențe în apropierea morții

Câțiva oameni au fost între viață și moarte. Din această cauză, după ce și-au revenit, ei și-au povestit experiențele și au vorbit ceea ce au simțit când erau pe punctul de a se stinge pentru totdeauna.

Astfel, un număr mare de indivizi au spus că au văzut o lumină albă la capătul unui tunel. De asemenea, alți oameni au spus că și-au văzut spiritul părăsind trupul.

Pe de altă parte, un alt grup din acești pacienți a spus că l-au văzut pe unul dintre cei dragi care nu mai era în viața. Și un ultim număr de oameni au spus că au experimentat un sentiment de pace incalculabil.

Dar știința încă nu confirmă pe deplin existența acestor experiențe. Pentru că încă nu știu dacă este un eveniment care depinde de factori biologici sau spirituali.

Cu toate acestea, ceea ce au recunoscut ca fiind un motiv biologic este ceea ce se întâmplă atunci când apare o disfuncție progresivă a creierului. Ei bine, în acel moment sângele necesar nu curge și, din această cauză, este posibil ca oamenii să vadă niște imagini.

Studiile care au fost făcute

Pentru a clarifica puțin mai mult situația, Universitatea din Southampton (Anglia) a realizat un studiu. Pentru a face acest lucru, au analizat situația mai multor persoane care erau pe moarte.

Așa se face că atunci când au ajuns în faza de analiză, au constatat că peste 40% dintre acești oameni au experimentat unele dintre acele episoade menționate mai sus.

Mai mult, ei au dezvăluit că motivul este că activitatea creierului poate continua să funcționeze la aproape 3 minute după stopul cardiac.

Prin urmare, în acel moment ei pot avea acele experiențe în apropierea morții. Faptul că creierul continuă să funcționeze deschide posibilitatea ca în acel moment să fie văzute acele imagini pe care le-au menționat pacienții reînviați.

În plus, un studiu publicat în New England Journal of Medicine a analizat situația a 631 de persoane care erau la un pas de moarte în TI din 3 țări diferite.

În acest fel, ei au descoperit că 14% dintre acești pacienți au prezentat oscilații cardiace considerabile atunci când pulsul lor a dispărut complet. În acest fel, era probabil ca în acele momente și ei să trăiască experiențele descrise mai sus.

Doare moartea?

În cele din urmă, analizele științifice au fost, de asemenea, interesate să dezvăluie dacă se simte un fel de durere în momentul morții.

Este evident că persoanele care mor în urma unui atac de cord simt arsuri în piept. Pe de altă parte, cei care mor în somn pot să nu simtă nimic.

Prin urmare, s-a stabilit că nu toți oamenii simt aceleași senzații în momentul morții. Asta, pentru că fiecare poate experimenta viziuni diferite sau o durere unică.

Oamenii ar trebui să evite să se gândească la momentul morții și să devină tulburați. Ei bine, cu acel comportament nu poți descoperi cu certitudine ce va fi experimentat în acel moment.

În plus, este de asemenea clar că toți indivizii trebuie să caute fericirea zi de zi. Tot ce contează este să trăiești plin de bunăstare până când vine momentul să închizi ochii pentru totdeauna.

Recent Posts

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

16 minute ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

o oră ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

2 ore ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică