duminică, decembrie 4, 2022

Vârsta își pune amprenta pe oameni în fiecare zi. Chiar dacă oamenii de știință descoperă remedii pentru cele mai grave boli și toate celelalte afecțiuni cronice, nu ne va schimba prognosticul final: moartea. Însă există un leac pentru prelungirea longevității.

Moartea se poate păcăli. Nu te aşteptai la asta. Specialiştii au spus totul

Dar dacă s-ar putea? Ce s-ar întâmpla dacă am reuși să prelungim longevitatea într-un mod miraculos? În loc să ne concentrăm asupra bolilor, ar trebui să ne îndreptăm spre îmbătrânire? În acest sens, cercetătorii nu încearcă să descopere bolile care ucid oamenii, ci pentru a preveni moartea însăși.

Te-ar mai interesa: Simptomele cancerului pe care le-ai putea depista ...

Aubrey de Gray, dr., biochimist, a atras atenția că prima persoană care va trăi până la 1.000 de ani este deja printre noi. Este vorba despre meduza nemuritoare.

Meduza nemuritoare

Aceste meduze, numite Turritopsis nutricular, sunt singurele fiinte descoperite pana acum, capabile sa-si inverseze procesul de imbatranire.

“Un adult este capabil sa revina la starea de polip, apoi sa ia de la capat procesul de crestere.”, spoune Kubota Shin, profesor la Universitatea din Kyoto.

Se intampla atunci cand sunt vatamate, de exemplu. Celulele lor revin pas cu pas la stadiul de dezvoltare primar de la care au pornit. Apoi incep o noua viata, redevenind un exemplar identic din punct de vedere genetic cu precedentul. Este ca si cum un om ar intineri pana la stadiul de bebelus, apoi de fat si de embrion, dupa care s-ar devolte din nou.

Te-ar mai interesa: Rețeta zilei: Cimbru, busuioc și mărar, elixir pen...

În rândul oamenilor, cercetătorii au studiat „super-agerii” – oameni care nu numai că trăiesc în mod excepțional de mult timp, dar o fac și fără multe dintre bolile cronice care îi afectează colegii. Asta chiar dacă împărtășesc unele dintre aceleași obiceiuri proaste ca toți ceilalți.

„Sănătatea” poate păcăli moartea

Persoanele care au atins vârsta cuprinsă între 95 și 112 ani au avut cancer, boli de inimă, diabet, osteoporoză și accident vascular cerebral cu până la 24 de ani mai târziu decât cele cu durata medie de viață, arată datele. Aflând de ce s-ar putea deschide calea pentru terapia genică vizată pentru a imita ADN-ul acestor nonagenari și centenari, potrivit EVZ.

Te-ar mai interesa: Își pun propriile interese pe primul loc: Cele tre...

Tratarea îmbătrânirii în acest fel poate oferi o plată mai mare decât vizarea bolilor individuale. Asta pentru că, chiar dacă reușiți să evitați orice boală, în cele din urmă nu există scăpare de bătrânețe.

Unii cercetători susțin că doar „sănătatea” poate păcăli moartea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private