Categories: Ştiri sănătate

Ce se întâmplă dacă nu te-ai spovedit de Crăciun. Ce spun preoții

Spovedirea este un sacrament important pentru creștinii care practică confesiunea sacramentală și care cred în puterea înțelegerii și iertării din partea preotului.

Totuși, este important să menționăm că modalitatea de practicare a religiei este o alegere personală și este posibil ca unii să nu găsească necesară sau să nu se simtă confortabil în a se spovedi. În final, este o decizie personală și depinde de convingerile și valorile fiecărei persoane.

Nu primești iertare dacă nu te spovedești

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Dacă nu te spovedești, nu primești iertarea pentru păcatele tale și nu beneficiezi de reconciliere cu Dumnezeu în cadrul sacramentului penitenței. Acest lucru poate afecta relația ta spirituală cu Dumnezeu și te poate face să te simți greu și vinovat în legătură cu păcatele tale.

În plus, lipsa spovedaniei poate afecta și relațiile tale cu ceilalți oameni. Confesiunea este, de asemenea, o oportunitate de a-ți cere iertare celor pe care i-ai rănit prin acțiunile tale și a te angaja să faci schimbări pentru a evita repetarea greșelilor în viitor.

Cum  trebui să mă pregătesc pentru spovedanie

Creștinii se pot spovedi de câte ori simt că este necesar. Cu toate acestea, preoții recomandă spovedania de patru ori pe an pentru a coincide cu Postul Mare.

Spovedania și Sfânta Împărtășanie

Sunt două dintre sacramentele Bisericii. La sfârșitul Postului, credincioșii au ocazia să se spovedească și să primească Sfânta Împărtășanie. Dar funcționează doar dacă respectați anumite reguli.

Ce este spovedania?
Spovedania este mijlocul prin care credincioșii își mărturisesc păcatele, căutând mântuirea. Cei care doresc se pot spovedi ori de câte ori simt nevoia, fără a exista o limită impusă. De obicei, preoții recomandă patru spovedanii pe an, care coincid cu perioadele marilor posturi. Astfel, la încheierea Postului Paștelui, Postului Crăciunului, Postului Adormirii Maicii Domnului și a Postului Sfinților Apostoli Petru și Pavel, credincioșii se îndreaptă spre biserică pentru a-și mărturisi păcatele.

Prin urmare, o spovedanie trebuie să fie o exprimare sinceră a inimii. Credincioșii trebuie să se apropie de spovedanie din proprie inițiativă, nu sub presiunea altora. De asemenea, este important să își mărturisească în fața duhovnicului, care acționează ca intermediar între credincioși și Dumnezeu, toate păcatele, fără a ascunde nimic.

Este recomandat, dar nu obligatoriu, să ne spovedim după perioada de post
Este recomandat să ne spovedim după ce am încheiat un post, deoarece ne pregătește mai adecvat pentru această experiență. În timpul perioadei de post, oamenii ar trebui să se abțină nu doar de la consumul de alimente de origine animală, ci și de la păcate și gânduri rele.

Cât despre momentul zilei în care alegem să ne spovedim, acesta nu are o importanță crucială. Spre deosebire de Sfânta Împărtășanie, spovedania nu este condiționată de factori precum postul sau starea de nemâncat. Preoții subliniază că atunci când ne spovedim, nu este necesar să facem acest lucru pe stomacul gol. Totuși, atunci când primim Sfânta Împărtășanie, este important să nu fi consumat nimic anterior, scrie ego.ro.

Postul este necesar dacă doriți să vă și împărtășiți
Totodată, nu există o obligație de a ne spovedi doar în perioadele de post. Putem să o facem oricând simțim nevoia, indiferent dacă am ținut post sau nu în prealabil. În cazul în care dorim ca spovedania să fie urmată de împărtășanie, preoții menționează că este necesar să ținem cel puțin trei zile de post. Credincioșii au opțiunea de a se spovedi fără a urma cu împărtășire ulterior, însă invers nu este posibil. Spovedania reprezintă o condiție esențială pentru a primi Sfânta Împărtășanie.

Credincioșii care s-au spovedit, dar nu au ținut post deloc, nu au posibilitatea să primească Sfânta Împărtășanie. Pot însă primi anafură și agheasmă în loc de anafură cu vin, care simbolizează trupul și sângele Domnului.

Recent Posts

Ce este boala și de ce apare. Cele 21 de tipuri de boli

Boala este o stare care afectează organismul, provocând o disfuncție sau o alterare a stării…

22 de minute ago

Schimbare majoră pentru toți pensionarii. Șeful Casei de Pensii a făcut anunțul! „Tot istoricul va fi vizibil”

Schimbare majoră pentru toți pensionarii. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), anunță…

52 de minute ago

Atenție, azi e „Ziua Miracolelor!” Cea mai norocoasă zi din an vine cu bogăție și noroc

Atenție, azi e „Ziua Miracolelor!” Conform astrologiei, sâmbătă, 18 mai 2024, ar putea fi cea…

o oră ago

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

13 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

13 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

14 ore ago

Citeste si: