Categories: Expertul zilei

Nu mai mâncați în exces de sărbători: beți un pahar din acesta înainte de a vă așeza la masă

Mâncarea excesivă în timpul sărbătorilor este aproape inevitabilă – masa este plină cu diverse feluri de mâncare delicioase. Dar există o băutură care poate ajuta să evităm supraalimentarea.

Pentru a face acest lucru, trebuie să bei un pahar din el, spune nutriționistul și expertul anti-îmbătrânire dr. Faygul Azlieva.

Licoarea care te va împiedica să mănânci în exces de sărbători

Medicul spune că se prepară extrem de ușor – în acest scop, se pune o felie de lămâie și o bucată de ghimbir peste un pahar cu apă fierbinte. Bea această băutură înainte de a te așeza la masa festivă.

Alte sfaturi pentru a evita supraalimentarea Dietologul rus dr. Svetlana Fus sfătuiește să nu muriți de foame în timpul zilei.

„Nu-ți fie foame înainte de a te așeza la masa festivă. Mâncați pe tot parcursul zilei și respectați o rutină. Atunci nu va trebui să te arunci peste tot și să mănânci mult deodată. Acest lucru riscă să mănânci în exces. Foamea este un companion rău în această situație. Acest lucru ne va împiedica să facem porții rezonabile și să ne bucurăm de mesele de sărbători. Sistemul digestiv va fi atacat, îi va fi greu să facă față cantității de alimente primite deodată”, spune medicul.

Nutriționist: Mănâncă încet, savurând fiecare mușcătură, nu te grăbi

„Încercați să obțineți plăcere estetică din mâncare. Mănâncă încet, savurând fiecare mușcătură, nu te grăbi. Astfel se reduce și riscul de a mânca în exces: până la urmă, sațietatea de la o porție de mâncare vine după 15-20 de minute”, spune expertul.

Băuturile alcoolice slăbesc centrul foamei și sunt foarte calorice

„Bea apă între mese, deoarece alimentele de sărbători sunt de obicei bogate în sare și grăsimi. Corpul tău va avea nevoie de lichid pentru a menține echilibrul apă-sare. Este recomandat să nu bei băuturi dulci, acestea nu vor face decât să crească setea. „Bea apă curată”, spune dr. Fuss.

„Ai grijă la alcool. Băuturile alcoolice slăbesc centrul foamei și sunt foarte calorice în sine, în special cele tari și dulci. Prefera vinul sec, care nu are multe calorii si va favoriza o digestie mai buna a alimentelor. Cât despre deserturile dulci de sărbători, mai bine le lăsați pentru a doua zi, la micul dejun. Desertul de dimineata va pune mai putine probleme siluetei tale”, adauga expertul.

„Și vreau să vă reamintesc încă o dată că kilogramele de grăsime nu se formează peste noapte. Într-adevăr, după mai multe sărbători, greutatea crește adesea cu 2-3 kg. Dar nu vă grăbiți să disperați: aceasta nu este 2-3 kg de grăsime. O cauză comună a creșterii rapide în greutate este retenția de lichide. Apare dacă mănânci mai multe alimente sărate și dulci decât de obicei. După mâncatul din belșug din sărbătoare, a doua zi nu ratați ocazia de a vă plimba afară”, spune dr. Fuss.

Recent Posts

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

28 de minute ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

10 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

11 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică