Ce trebuie să conțină trusa de prim-ajutor pentru concediu?

Vacanțele sunt momentele în care îți dorești să nu ai nici un fel de surpriză neplăcută. De aceea, cel mai probabil te vei îngriji de cât mai multe detalii înainte, încercând să fii pregătit pentru aproape orice situație neprevăzută.

 Pentru ca vacanța să fie un succes, cu siguranță te gândești și la micile situații de sănătate sau accidentele minore care pot apărea. Lăsând la o parte tratamentele specifice unor boli îndelungate sau cronice, ia în calcul diversele accidente sau slăbiciuni pe care le cunoști, ale tale și ale membrilor familiei tale și pune într-o trusă tot ce ai nevoie pentru astfel de momente.

Dezinfectante

Pentru  că mici accidente se pot întâmpla oriunde. Julituri, tăieturi ușoare, înțepături superficiale etc sunt destul de comune în orice moment deci pune-ți în bagaj un dezinfectant, fie pe baza de alcool, fie apa oxigenată. 

Plasturi, fașe sterile

Pentru a curăța, pansa sau proteja rănile survenite, ia-ți cateva pachete cu fașă sterilă sau fașă de pansat. Adaugă și plasturi mai mari și mai mici pentru răni dar și pentru bătături. 

Unguente sau soluții antibacteriene

Pentru ca rănile să nu se infecteze e bine să ai la îndemână un unguent sau alta soluție antibacteriană. Rana se va vindeca mai rapid.

Unguente sau solutii antifungice

Se poate întâmpla să te întorci din vacanță cu o ciupercă, mai ales dacă folosești spații comune umede precum piscine, vestiare, dușuri. Ciuperca piciorului este destul de frecvent întâlnită în climat umed, de aceea e indicat să iei cu tine mereu un antifungic.

Medicamente pentru digestie

Mese abundente sau feluri de mâncare noi în alimentatia ta pot cauza indigestii, crize de bilă sau aciditate stomacală. Asigură-te că în trusa ta ai și cateva medicamente care să te ajute în aceste situații: adjuvante biliare, pansamente gastrice etc. 

Medicamente pentru dereglari stomacale

Constipația este o altă situație care poate apărea destul de frecvent în vacanțe, ca urmare a modificării stilului de alimentatie și de ritm zilnic. O alta consecinta poate fi, dimpotrivă, așa numita diaree a călătorului. Ajută-ti organismul să se adapteze la aceste situații luând cu tine medicamente care să te ajute în oricare dintre situații.

Medicamente pentru rău de mișcare

Dacă știi ca ai o vacanță cu multe călătorii și excursii incluse, fie pe uscat, fie pe mare, adaugă în trusa de călătorie medicamente care amelioreaza răul de mișcare. 

Analgezice si antispastice

 Antisepticele sunt recomandate pentru crampe și spasme menstruale, renale sau stomacale. În același timp ia și cateva  medicamente pentru dureri de cap, de dinți sau împotriva nevralgiilor.

Antitermice si antiinflamatoare

Medicamentele care reduc febra și inflamația sunt cele mai comune medicamente și nu trebuie să lipsească nici din trusa de călătorie, pentru a trata răceli, gripe, inflamații, congestii etc.

Antialergice

Chiar dacă nu știi de vreo alergie cunoscută, e recomandat să îți iei cu tine un antihistaminic ușor pentru situații neprevăzute. Acesta poate fi de folos inclusiv în cazul unor răceli. 

Unguente antiinflamatoare

Antiinflamatoarele sub formă de unguent, gel sau spray pot fi de folos pentru unele accidente precum entorse, contuzii dar și pentru întinderi musculare sau febră musculară. Nu uita să iei unguente atât pentru musculatură căt și pentru articulatii.   

Repelente

Sprayuri sau geluri repelente sunt nelipsite mai ales în vacanțele de vară în natură. Acestea te vor feri de diverse înțepături de insecte sau iritații.

Calciu si magneziu

Câteva capsule sau fiole din fiecare sunt indicate, mai ales dacă au mai fost episoade de fluctuație.

Evită să scoti medicamentele din cutiile originale iar dacă ai nevoie de rețetă, asigură-te că pe rețetă este trecută și denumirea generică a medicamentului. Dacă ai boli cronice, alergii severe sau alte situații medicale serioase, vorbește cu medicul despre călătorie, el te va îndruma în cazul în care medicația ta are un regim special de călătorii sau dacă e nevoie să innoiesti rețeta cât timp ești în vacanță.  

 

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

5 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

5 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

6 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

6 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

7 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

7 ore ago

Citeste si: