Categories: Expertul zilei

Ce trebuie să ști despre infertilitatea la femei. Lipsa acestei vitamine afectează sistem reproductiv

Ce trebuie să ști despre infertilitatea la femei.  Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare în infertilitate, ne-a explicat de ce lipsa acestei vitamine afectează sistem reproductiv. Vara este anotimpul cel mai îndrăgit, pentru că este asociat cu ideea de vacanță, de concedii, de relaxare.

Ce trebuie să ști despre infertilitatea la femei. Lipsa acestei vitamine afectează sistem reproductiv

Cu toate acestea, cercetătorii au ajuns la concluzia că temperaturile ridicate au un impact negativ asupra sănătății reproductive, ceea ce se reflectă într-o scădere a ratei natalității nouă luni mai târziu după lunile de vară. Care sunt motivele pentru care se întâmplă acest lucru și ce se poate face pentru a crește șansele de a obține o sarcină chiar și atunci când este caniculă? Afli chiar acum!

Ce trebuie să ști despre infertilitatea la femei

Ei bine, în lunile de vară fertilitatea feminină este ușor afectată și de faptul că apetitul sexual se reduce considerabil. În ceea ce îi privește pe bărbați, „victima” temperaturilor ridicate este calitatea spermei.

Lucruri care pot ajuta la stimularea fertilității

Din fericire există o serie de lucruri care pot ajuta la stimularea fertilității într-o oarecare măsură. Și ele sunt valabile atât pentru cuplurile fără probleme de fertilitate cât și pentru cele care se află într-un ciclu FIV.

Primul lucru pe care acestea îl pot face, și care nu costă absolut nimic, este de a petrece mai mult timp afară, în lumina naturală a soarelui, pentru a stimula producerea de melatonină și vitamina D, ambele având rol în reglarea ciclurilor reproductive ale femeii.

Lipsa acestei vitamine afectează sistem reproductiv

Vitamina D este necesară pentru un sistem reproductiv sănătos și o mai bună fertilitate. Insuficiența vitaminei D poate provoca dezechilibre hormonale, probleme de ovulație și probleme de producție de spermă.

Atunci când femeile au suficientă vitamina D, ele pot produce mai mult progesteron și estrogen, ambii hormoni ajutând la reglarea ciclului menstrual și la îmbunătățirea ovulației.

În ceea ce îi privește pe bărbați, vitamina D are un efect asupra testosteronului, care, la rândul lui, are impact asupra libidoului. În plus, aceeași vitamină D ajută la formarea spermei, constatându-se că sperma bărbaților este de două ori mai activă în lunile de vară!

Ce trebuie să ști despre infertilitatea la femei: Vitamina poate fi găsită în alimente

Plimbările lungi, drumețiile și chiar grădinăritul, sunt activități excelente în scopul sintetizării vitaminei D. Sigur, nu în orele în care soarele arde puternic și, sigur, cu luarea măsurilor de protecție solară (pălărie, creme/loțiuni de protecție solară). Deși vitamina D poate fi găsită în alimente, cea mai buna sursă rămâne lumina soarelui.

Și pentru că a venit vorba și de alimente, iată și trei surse foarte bune de vitamina D:

Legumele cu frunze verzi

  • Se susține că folatul, o vitamină B care se găsește în legumele cu frunze verzi cum ar fi spanacul, rucola și salata, ajută la ovulație, o etapă vitală a procesului de fertilizare. Aceste verdețuri pot ajuta, de asemenea, și partenerul, contribuind la o mai bună calitate a spermatozoizilor.

Laptele și produsele lactate

  • Cercetătorii au demonstrat că un consum zilnic moderat de produse lactate integrale ajută la prevenirea infertilității din cauze ovulatorii. Consumați zilnic un pahar cu lapte sau un iaurt, pentru că beneficiile nu sunt deloc de ignorat.

Somonul

  • Somonul este cu adevărat pe cât de gustos pe atât de sănătos. Este de preferat să alegeți somonul sălbatic. Acest tip de pește conține acizi grași Omega-3, care pot ajuta la reglarea producției de hormoni și la creșterea circulației sângelui către organele de reproducere.

Știați că…
… oamenii de știință au observat că șansele unei femei de a rămâne însărcinată cu un tratament FIV sunt de două ori mai mari vara?

Recent Posts

Cine a fost singurul care a putut pronunța adevăratul nume al lui Dumnezeu în Vechiul Testament?

Cuvântul "Dumnezeu " este adesea asociat îndeaproape cu religiile abrahamice: iudaismul, creștinismul și islamul. Cu…

4 minute ago

Cel mai sănătos înlocuitor al zahărului. Prof. Vlad Ciurea: Îmi pare foarte rău, dar trebuie să spun adevărul

Profesorul Vlad Ciurea a vorbit în emisiunea IThink cu Iusti Fudulu despre cât de nociv…

34 de minute ago

Zodia care a extras cartea pozitivă. Mihai Voropchievici: Renaștere.Te poți salva dintr-o situație dificilă

Horoscop 13-19 Mai. Mihai Voropchievici, numerolog, a dezvăluit în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse horoscopul integral…

o oră ago

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

11 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

11 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra