Ce trebuie să știți despre cele mai noi și mai contagioase subvariante Omicron. Care sunt principalele SIMPTOME

Ce trebuie să știți despre cele mai noi și mai contagioase subvariante Omicron. Care sunt principalele SIMPTOME.

Noile subvariante Covid BA.4 și BA.5 sunt cele mai contagioase de până acum. Responsabile pentru majoritatea cazurilor noi de COVID, aceste două variante au atras atenția experților în sănătate. Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, aceste variante reprezintă 70% din cazurile din SUA.

Ce trebuie să știți despre cele mai noi și mai contagioase subvariante Omicron

Pe baza datelor actuale, BA.4 și BA.5 eludează imunitatea, ceea ce este un mare motiv de îngrijorare. Ce știm până acum despre variantele BA.4 și BA.5. 

Aceste două noi subvariante au evoluat din descendența Omicron pentru a deveni și mai contagioase și pot ocoli imunitatea de la o infecție sau o vaccinare din trecut, spun experții. Aceasta înseamnă că oamenii pot fi reinfectați chiar dacă au avut Omicron la începutul acestui an.

„Dintre sub-liniile Omicron cunoscute (adică BA.1, BA.2, BA.2.12.1, BA3, BA.4 și BA.5), BA.4 și BA.5 sunt cel mai puțin sensibile la vaccin anticorpi neutralizanți”, spune dr. Pei-Yong Shi, profesor la UTMB, catedra de inovații în biologie moleculară.

Ambele variante au propriile mutații specifice, inclusiv cele care afectează proteina spike a virusului – partea responsabilă de atașarea la celulele umane și infectarea acestora. Ambele variante par a fi mai bune la infectarea oamenilor decât variantele anterioare ale Omicron, ceea ce duce la o răspândire mai rapidă a infecției.

Majoritatea noilor infecții din America sunt acum formate din BA.4 și BA.5. După cum sugerează efectele mutațiilor descrise mai sus, potrivit dr. Michael Blaivas, director medical la Anavasi Diagnostics, infecțiile se răspândesc mai repede, persoanele infectate au simptome pulmonare mai mari, iar persoanele care au fost vaccinate și au avut infecții se infectează.

Totuși, este de remarcat faptul că majoritatea persoanelor vaccinate nu sunt internate în spital.

Vestea bună este că în Africa de Sud și Portugalia infecțiile încep să încetinească și au atins vârful, fără a se observa o creștere a bolilor severe. Alte dovezi sugerează, de asemenea, că severitatea bolii nu este semnificativ mai gravă decât variantele anterioare.

Care sunt principalele SIMPTOME

  • Tuse
  • Curgerea nasului
  • Oboseală
  • Durere de cap
  • Dureri musculare
  • Dificultăți de respirație
  • Pierderea gustului și a mirosului

„Nu există o ordine specială în care simptomele apar la toate persoanele infectate și nu toate simptomele sunt găsite la toți cei infectați. În general, atunci când este prezentă, scurtarea semnificativă a respirației tinde să înceapă după ce au fost observate alte simptome, cum ar fi tusea, congestia și durerile musculare”, a spus dr. Blaivas, potrivit parade.com.

Vaccinarea este recomandată cu tărie de experții în sănătate

„Ambele variante par să evite sistemul imunitar într-o oarecare măsură, dar acest lucru nu este nimic nou, deoarece am urmărit ca oamenii infectați și imunizați anterior reinfectați de mai multe ori în ultimii doi ani, în toată lumea”, afirmă dr. Blaivas.

„Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu există niciun beneficiu de a avea o anumită imunitate la COVID, deoarece imunitatea parțială poate ajuta la menținerea persoanelor în afara spitalului și în special a UTI.”

Prin urmare, dacă sunteți în pericol și nu sunteți deja imunizat, se recomandă vaccinarea. Unul dintre cei mai importanți pași practici pentru a vă proteja este să vă înțelegeți riscul de a fi expus la COVID în orice moment. Vă ajută să fiți conștienți de ratele de infecție în orice locație pe care o vizitați.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

2 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

3 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

3 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

4 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

4 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

5 ore ago

Citeste si: