Categories: Expertul zilei

Ce vezi când mori? Descoperire uimitoare a oamenilor de știință. Rezultatele studiului ridică întrebări legate de „momentul donării de organe”

Ce vezi când mori? Descoperire uimitoare a oamenilor de știință. Rezultatele studiului ridică întrebări legate de „momentul donării de organe”.

Oamenii de știință au studiat activitatea cerebrală a unei persoane care era pe moarte, iar rezulytatele sunt surprinzătoare. Aceștia au descoperit că vorba conform căreia „viața ne trece prin fața ochilor” când suntem pe moarte, este adevărată.

Oamenii de știință studiau inițial undele cerebrale pentru convulsii ale unui pacient cu epilepsie în vârstă de 87 de ani folosind un dispozitiv de electroencefalografie (EEG), conform lucrării echipei publicate în Frontiers in Aging Neuroscience.

Ce vezi când mori? Descoperire uimitoare a oamenilor de știință

Făcând acest lucru, ei au spus că au descoperit modele de unde cerebrale ritmice în jurul orei morții, care sunt similare cu cele care apar în timpul visării, rememorării și meditației.

Descoperirile oferă o explicație potențială pentru amintirea vie a vieții în experiențele apropiate de moarte, au spus cercetătorii.

„Am măsurat 900 de secunde de activitate a creierului în jurul orei morții și am stabilit un focus specific pentru a investiga ce s-a întâmplat în cele 30 de secunde înainte și după ce inima a încetat să bată”, a spus Zemmar, profesor asistent de chirurgie neurologică la Universitatea din Louisville.

„Chiar înainte și după ce inima a încetat să funcționeze, am văzut schimbări într-o bandă specifică de oscilații neuronale”, a spus el.

Oscilațiile creierului, sau undele cerebrale, sunt modele de activitate ritmică a creierului prezente în mod normal în creierele umane vii, potrivit Center for Brains, Minds and Machines at the Massachusetts Institute of Technology (Centrul pentru Creiere, Minți și Mașini de la Institutul de Tehnologie) din Massachusetts.

Aceste oscilații sunt implicate în funcțiile creierului, cum ar fi concentrarea, visarea, meditația, recuperarea memoriei, procesarea informațiilor și percepția conștientă.

Rezultatele studiului ridică întrebări legate de „momentul donării de organe”

Când un pacient de-al lor în vârstă de 87 de ani a dezvoltat epilepsie, Zemmar și colegii săi au folosit electroencefalografia continuă, un dispozitiv care măsoară oscilațiile creierului, pentru a detecta crizele viitoare și pentru a trata pacientul.

În timpul uneia dintre aceste sesiuni de înregistrare, pacientul a avut un atac de cord și a murit, au spus cercetătorii.

Acest eveniment neașteptat le-a permis să înregistreze activitatea unui creier uman pe moarte, deși unul care a suferit leziuni din cauza convulsiilor și umflăturilor, au spus ei.

Deși Zemmar și colegii săi avertizează că descoperirile se bazează pe un singur caz și trebuie confirmate în studii mai mari, ei fac ecou observații similare făcute în cercetările care implică șobolani, care au fost publicate în 2013 de Proceedings of the National Academy of Sciences.

„Prin generarea de oscilații implicate în recuperarea memoriei, creierul poate juca o ultimă amintire a evenimentelor importante din viață chiar înainte de a muri, similare cu cele raportate în experiențele în apropierea morții.

Aceste constatări ne provoacă înțelegerea când se termină exact viața și generează întrebări ulterioare importante, cum ar fi cele legate de momentul donării de organe”, a mai spus Zemmar.

Recent Posts

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

1 minut ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

32 de minute ago

19 mai 2022. Sfântul Mucenic Patrichie, mare vindecător de boli. Rugăciunea în această zi îți aduce alinare și te scapă de necazuri

În ziua de 19 iunie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusiei…

o oră ago

Alimente și băuturi care mențin un ficat sănătos și fericit. Reduc riscul de boli hepatice, de la hepatită, la cancer de ficat

Alimente și băuturi pentru un ficat sănătos. Ficatul funcționează și ca un organ care ajută…

2 ore ago

Bonă reținută în București. Părinții au filmat-o când le agresa copilul de un an

Bonă reținută în București. O femeie care avea grijă de un băiețel de un an…

2 ore ago

Citeste si: