Sari la conținut

Actriță celebră, mărturisiri despre viața de după moarte: „Am văzut același tip de lumină, despre care vorbesc toți”

Actriță celebră, mărturisiri despre viața de după moarte: „Am văzut același tip de lumină, despre care vorbesc toți”.

Oamenii au fost curioși dintotdeauna să afle ce se întâmplă după moarte. Există așa numitele experienţe în apropierea morţii (EAM/NDE în engleză: „near-death experience”), întâlnite de oameni din toate mediile. S-au făcut nenumărate studii despre acest domeniu și cele mai multe dintre acestea au descoperind că experienţele în apropierea morţii sunt răspândite la 10-20 % dintre oamenii care s-au apropiat de moarte.

Interesul pentru studierea EAM a fost declanşat de publicarea cărţii medicului american Raymod Moody, „Viață după viață”. Apoi, în 1981 a fost fondată Asociaţia Internaţională pentru Studii în apropierea morţii (IANDS), „pentru a promova o explorare responsabilă, multi-disciplinară a experienţelor din apropierea morţii şi celor similare, efectele lor asupra vieţii oamenilor, precum şi implicaţiile lor asupra convingerilor oamenilor despre viaţă, moarte şi scopul omului”, potrivit site-ului IANDS.

Actriță celebră, mărturisiri despre viața de după moarte

Recent, Sharon Stone și-a amintit momentul în care a „murit” după ce a suferit un accident vascular cerebral aproape fatal, cu doar 1% șanse de supraviețuire. În 2001, legenda Hollywoodului a avut un accident vascular cerebral care aproape i-a luat viața și spune că, la acea vreme, a avut o experiență aproape de moarte.

Vedeta în vârstă de 63 de ani a apărut în emisiunea Good Morning Britain prin link video și a vorbit pentru prima oară public despre cele întâmplate.

„Oamenii discută aceste lucruri dintr-o perspectivă științifică și, de asemenea, dintr-o perspectivă spirituală. Eu cred că aceste experiențe au legătură și cu știința și cu spiritualitatea. În cazul meu, când mi s-a întâmplat acest lucru, am avut toate aceste lucruri despre care majoritatea oamenilor vorbesc.

Am văzut același tip de lumină, despre care vorbesc toți, am simțit că părăsesc corpul, că am o cădere, înainte de a fi tras în afară, în sus. Și am încercat sentimental că văd oameni care au trecut înaintea mea”, a relatat actrița.

Actrița din Basic Instinct vorbește despre accidentul vascular cerebral în noua ei carte, „The Beauty of Living Twice”. Sharon Stone spune că experiența în apropierea morții pe care a avut-o a făcut-o să-și reevalueze viața și modul în care faima i-a afectat chiar tratamentul.

„Aveam un sentiment de a vedea oameni care trecuseră înaintea mea. Aveam un sentiment de comunicare cu ei și un fel de simț efemer, nu chiar cu dialogul în sine, dar aveam un sentiment de înțelegere a faptului că comunicam.

Și apoi brusc am avut această durere gigantică, de parcă aș fi fost lovită cu picioarele în piept. Nu, nu știu dacă în acel moment eram defibrilată sau dacă așa s-a întâmplat cu mine. Dar atunci m-am trezit din nou în cameră. Și era foarte clar că am ales să mă întorc în cameră și să nu continui acea călătorie, în afară, în sus, în deplasare”.

De ce și-a concediat Sharon Stone medicul?

Sharon a vorbit și despre cum a concediat un medic după ce acesta a înscris-o pentru o intervenție chirurgicală exploratorie a creierului fără să o consulte mai întâi. Potrivit mirror.co.uk, actriței i-ar fi fost administrate „medicamente foarte, foarte grele” pe care aceasta le-a descris ca fiind „heroină sintetică”.

După ce a avut o sângerare la nivelul creierului, Sharon Stone s-a trezit pe targă, drogată, când era transportată la operația pe creier. În timp ce ea s-a întrebat de ce și l-a rugat pe medic să-i spună ce presupune, Sharon spune că i s-a spus că nu are timp să explice și că vor pierde locul în operație.

„A trebuit să mă ridic în picioare pe bara în mișcare pentru a-i spune să se oprească”, a spus ea. „Doctorul mi-a spus să mă așez și să fac ceea ce mi s-a spus.” La acea vreme, medicul încercase, de asemenea, să informeze People Magazine despre ceea ce se întâmpla – și chiar i-a spus ca atare. „Chiar și sângerând în creierul meu, știam că e nebun”, a spus ea. „Era mai interesat de publicitate”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.