Cea mai bună gustare de iarnă care scade colesterolul și glicemia

În fiecare dimineață, organismul se trezește sub influența cortizolului, care crește nivelul de zahăr din sânge. De aceea, este important să alegeți un mic dejun care să nu vă crească și mai mult zahărul.

Nutriționistul Vera Coughlin împărtășește recomandările pentru cereale sănătoase pentru micul dejun de iarnă, care reduc colesterolul și glicemia.

Expertul notează că alegerea cerealelor ar trebui făcută în funcție de indicele glicemic, care determină viteza cu care glucoza este eliberată în sânge. Expertul indică cele mai bune gustări în acest caz. Printre acestea se numără fulgii de ovăz, quinoa, hrișcă, orz perlat, fasole, orez brun.

Alegerea unei gustări de iarnă care scade colesterolul și zahărul

Fulgii de ovăz (fierți îndelung) – sunt bogați în fibre solubile, care scad nivelul colesterolului. Conțin proteine, vitamine din complexul B și magneziu.

Quinoa – are o compoziție completă de aminoacizi și este o sursă excelentă de proteine. Este bogată în fier, magneziu, fosfor și alte minerale.

Hrișcă – conține potasiu, magneziu, zinc și vitamine din complexul B. Are cel mai ridicat nivel de antioxidanți dintre cereale. Orz perlat – bogat în fibre, care are un efect pozitiv asupra sănătății intestinelor. Este o sursă de vitamine din complexul B, fier și magneziu.

Linte – este o sursă excelentă de proteine, în special pentru vegetarieni. Conține acid folic, fier și potasiu.

Fasole – este bogată în proteine, fibre și minerale. Reduce colesterolul și menține nivelul de zahăr din sânge.

Orez brun – bogat în fibre, minerale și vitamine B. Ajută la menținerea stabilă a nivelului de zahăr din sânge. Unele dintre calitățile benefice ale orezului brun includ:

  • îmbunătățirea metabolismului;
  • eliminarea excesului de apă din organism;
  • prevenirea ulcerului și a gastritei;
  • reglarea nivelului de glucoză din sânge;
  • curățarea vaselor de sânge.

Dacă pierdeți în greutate sau țineți o dietă, alegeți orezul brun. Acesta potolește bine foamea și ajută la controlul aportului caloric. De altfel, orezul brun conține de trei ori mai mult magneziu decât orezul alb. Acesta este bun pentru dinți și oase. Alegeți această opțiune dacă aveți colesterolul ridicat în sânge.

Recent Posts

Cât costă lingura pentru alimentație sănătoasă, inventată de japonezi?

Gigantul japonez din sectorul băuturilor Kirin Holdings va începe să comercializeze o lingură electrificată despre…

4 ore ago

Știai că ai dreptul la pensie chiar dacă nu ai cotizat suficient? Condițiile în care poți beneficia de pensie

Românii care nu au avut un loc de muncă, contracte legale si nu au plătit…

4 ore ago

Horoscopul banilor pentru săptămâna 20-26 mai. Zodiile care scapă de datorii

Soarele intră în zodia Gemenilor, fiind un semn că timpul este potrivit să revenim la…

5 ore ago

Dezvăluiri din ancheta scandalului sângelui contaminat: 30.000 de persoane au primit transfuzii cu sânge infectat!

Autorităţile sanitare şi cele politice au încercat să ascundă adevărul în legătură cu uriaşul scandal…

5 ore ago

Alertă cu bombă la Patriarhia Română

Catedrala Patriarhală a fost evacuată după o amenințare cu bombă. La Catedrală și la sediul…

6 ore ago

Legătura dintre pensiile din Pilonul II și prețul curentului electric. Puțini români știu acest lucru

Potrivit unei analize realizate de Ziarul Financiar, 6 din fiecare 10 lei investiţi de fondurile…

6 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar