Cea mai puternică rugăciune a lui Arsenie Boca. „Un ajutor real în dezvoltarea unui alt mod de a începe ziua”

Cea mai puternică rugăciune a lui Arsenie Boca. „Un ajutor real în dezvoltarea unui alt mod de a începe ziua”

Părintele Boca, considerat sfânt de români, a scris multe rugăciuni de-a lungul vieții. Arsenie Boca se numără printre cele mai populare personaje creștine din istoria recentă a României. Învăţătura Părintelui Arsenie Boca rămasă în manuscris şi publicată, după căderea comunismului, în zeci de mii de exemplare se bucură de un mare interes în rândul credincioşilor.
Românii îl consideră un adevărat sfânt, deși Biserica Ortodoxă Română nu l-a canonizat, încă. De altfel, părintele Arsenie Boca,  în scrierile sale atrăgea atenţia asupra unui mod impocrit de a percepe credința, spunând:

„Creştinismul nu e o afacere de duminică, ci este o strădanie de toate zilele, toată viaţa, de a ajunge stilul de viaţă şi concepţiile pe care aşa ni le-a lăsat Domnul nostru Iisus Hristos.”

Rugăciunea de Dimineață, scrisă de Arsenie Boca

„Doamne Iisuse Christoase, ajuta-ma ca astazi toata ziua sa ma lepad de mine insumi, ca sa raman cu pace in Tine, ca cine stie din ce nimicuri mare vrajba am sa fac si astfel, tinand la mine, sa Te pierd pe Tine!
Doamne Iisuse Christoase, ajuta-mi ca rugaciunea preasfantului Tau nume sa-mi lucreze in minte si in inima mai mult decat fulgerul pe cer, ca sa fiu luminos toata ziua aceasta!
Doamne, Cela ce vii in Taina intre oameni, ai mila de noi, ia-ne de mana si ne condu cu Lumina Ta pe Calea Adevarului Tau, la Viata. Infierbanteaza, Doamne, inimile noastre pentru Tine, ca sa trecem frumos si cu folos darul acestei zile!
Ajuta-ne, Doamne, sa ne vedem pe noi insine in Lumina cea Adevarata, ca sa ne intelegem greselile si da-ne un impuls puternic sa ne indreptam necontenit, mergand pe calea desavarsirii!

Doamne, Cela ce vii in Taina intre oameni, ai mila de noi, vino si Te salasluieste intru noi, impreuna cu Tatal si cu Duhul Tau cel Sfant! Caci Duhul Sfant se roaga pentru noi cu suspine negraite, cand graiul si mintea raman neputincioase!

Doamne, Cel ce vii in Taina intre oameni, ai mila de noi, caci nu ne dam seama cat suntem de nedesavarsiti si cat esti de aproape de sufletele noastre! Fa-ne sa-ti dorim prezenta si apropierea necontenit, astfel traind constient, ramanand in Tine, cultivand ganduri alese si daruind iubire din toata inima!
Doamne, Lumina sfanta, lumineaza lumina Ta peste noi si te salasluieste intru noi, ca sa vedem lumina prin ochii Tai, ca sa Te vedem pe Tine in toata faptura pe care o intalnim!
Doamne, invata-ne sa iubim asa cum ne iubesti Tu pe noi si fa-ne sa traim in veci prin Viata Ta!
Lumina si Bucuria noastra, slava Tie!”

Prof. dr. Sebastian Stănculescu. Despre cea mai puternică rugăciune a lui Arsenie Boca

„A putea avea constienta lui Christos, a privi prin ochii Sai lumea, constituie una dintre inalturile idealuri umane. Cand omul poate privi lumea ca prin ochii lui Christos, prin constienta superioara a divinului, atunci tot ceea ce provine din egoismul epocii actuale si din lipsa de intelegere sau de responsabilizare pentru problemele lumii noastre si ale celor din jur s-ar topi sub caldura unei iubiri autentice pentru oameni si Pamant.

A iubi precum iubeste Christos completeaza vederea prin ochii Sai si presupune o ridicare a noastra din noi insine intr-un mod cu totul special, spre a naste Omul superior din noi, Omul arhetipal.

(…) Rugăciunea de dimineaţă scrisă de Părintele Arsenie Boca constituie un ajutor real în dezvoltarea unui alt mod de a începe ziua la păşirea în lumea Pământului, în fiecare dimineaţă.

Acest mod nou de a ne raporta la fiecare zi ne sprijină în strădania interioară de a deveni mai morali. Mai responsabili şi mai conştienţi de ceea ce este esenţial cu adevărat pentru viaţa omului în raport cu cele veşnice, cu eternitatea”, spune prof. dr. Sebastian Stănculescu de la Universitatea Bucureşti, potrivit rugaciuni.ro.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

2 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

2 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

3 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

3 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

4 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

4 ore ago

Citeste si: