Băutura care te ajută la digestie după mesele copioase de sărbători. Ajută la relaxarea mușchilor tractului digestiv și reduce senzația de balonare și disconfort

Mesele copioase de sărbători se reflectă într-un sistem digestiv îngreunat, care aduce cu sine disconfort abdominal, balonare și indigestie.

Mâncărurile festive, adesea bogate în carne, sosuri și prăjituri, pot conține o cantitate semnificativă de grăsimi. Grăsimile pot întârzia golirea stomacului și pot provoca senzația de greutate și disconfort.

Astfel de simptome apar mai ales pentru persoanele care au ținut post, iar de sărbătorile de iarnă consumă cantități prea mari de mâncare.

Pentru o digestie uşoară după mesele copioase de sărbători, există o băutură care ajută la relaxarea mușchilor tractului digestiv, reducând astfel senzația de balonare și disconfort.

Băutura care te ajută după mesele de sărbători

Ceaiul de fenicul este nu doar o bautura aromata si delicioasa, ci si una plina de beneficii pentru sanatate. Acest ceai provine din semintele fenicului, planta care face parte din familia umbelliferae. Acest ceai contine multi compusi cu proprietati antiinflamatorii, antioxidante si antimicrobiene. Se poate bea ca atare sau cu adaos de miere sau lamaie. Datorita beneficiilor sale, ceaiul de fenicul este recomandat in tratamentul numeroaselor afectiuni.

Ceaiul de fenicul este o bautura obtinuta din florile si semintele plantei de fenicul. Feniculul este o planta aromata, originara din zona Mediteranei, dar care acum creste in mod natural in intreaga lume.

Planta este cunoscuta pentru proprietatile sale terapeutice. De mii de ani, aceasta planta a fost folosita ca remedii naturale pentru diferite afectiuni si boli.

Sursă foto: arhiva doctorul zilei

Beneficiile ceaiului de fenicul

In primul rand, consumul regulat de ceai de fenicul poate contribui la reducerea simptomelor cauzate de probleme digestive, cum ar fi constipatia si flatulenta.

Feniculul are un efect relaxant asupra sistemului digestiv si ajuta la ameliorarea disconfortului abdominal.

De asemenea, ceaiul de fenicul poate fi folosit ca tratament natural pentru anxietate si stres. Unele studii au sugerat ca un consum regulat de ceai de fenicul poate reduce nivelurile hormonilor legati de anxietate si stres in corp. Compusii activi din ceai pot ajuta la stimularea productiei endorfinelor, ceea ce poate face sa te simti mai relaxat si mai calm.

Consumul regulat de ceai de fenicul poate oferi si beneficii cardiovasculare importante, cum ar fi scaderea tensiunii arteriale si prevenirea formarii cheagurilor de sange.

Studiile au descoperit ca acest ceai poate stimula circulatia sangvina prin cresterea fluxului sangvin catre organe vitale. Feniculul poate preveni tromboza prin reducerea nivelurilor trigliceridelor din sange.

Contraindicatiile consumului de ceai de fenicul

Contraindicatiile consumului de ceai de fenicul trebuie luate in considerare inainte de a incepe sa il bei.

De asemenea, ceaiul de fenicul nu este recomandat persoanelor care sufera de alergii la plante din familia Apiaceae (usturoi, telina, morcov), deoarece poate cauza o reactie alergica si simptome precum urticarie sau dificultati respiratorii. Daca prezinti unele dintre aceste simptome dupa consumul ceaiului de fenicul, contacteaza medicul imediat!

In plus, femeile insarcinate si cele care alapteaza sunt sfatuite sa evite consumul ceaiului de fenicul intrucat poate interfera cu modul in care organismul absoarbe nutrientii si poate fi daunator pentru sanatatea fatului sau sugarului.

Recent Posts

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

26 de minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

56 de minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

o oră ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică