Ceaiul banal care poate prelungi viața femeilor de peste 65 de ani. Este folosit de mult timp în multe regiuni ale lumii ca plantă medicinală

Acest remediu poate ameliora numeroase probleme de sănătate, cum ar fi cel din sfera intestinală, anxietatea, insomnia, fiind util şi în ameliorarea altor afecţiuni medicale. Potrivit studiilor, florile acestei plante s-au dovedit a fi utile în tratamentul hiperglicemiei, indigestiei, complicațiilor diabetice, precum și al tulburărilor de anxietate și panică.

Este vorba despre muşeţel, care, datorită proprietăților sale antioxidante, antimicrobiene și antiinflamatorii pronunțate, este un mijloc eficient de scădere a nivelului de colesterol.

Oamenii de știință de la Universitatea Texas din Galveston au stabilit capacitatea unei plante de a prelungi viața femeilor de peste 65 de ani. Această proprietate a binecunoscutei plante a fost confirmată de un studiu de șapte ani la care au participat bărbați și femei de peste 65 de ani – relatează revista științifică The Gerontologist.

Studiul a analizat datele de sănătate a peste 1.677 de bărbați și femei spanioli cu vârsta de peste 65 de ani. Analizând caracteristicile stilului de viață al acestora, autorii studiului au atras atenția asupra faptului că unii dintre ei consumau ceai de mușețel – în total 14% dintre participanți.

Comparând datele acestor persoane cu cele ale celor care nu au băut ceai de mușețel, oamenii de știință au ajuns la concluzia că există diferențe semnificative între iubitorii acestei băuturi.

Reducere cu 29% a riscului de deces din orice cauză în rândul femeilor

În special, consumul de ceai de mușețel a fost asociat cu o reducere cu 29% a riscului de deces din orice cauză în rândul femeilor, după ce au fost luate în considerare influențe precum datele demografice, starea de sănătate și stilul de viață.

Oamenii de știință au concluzionat, de asemenea, că „efectul de longevitate” asociat cu consumul de ceai de mușețel nu a fost observat la bărbați. Cercetătorii subliniază faptul că mușețelul este folosit de mult timp în multe regiuni ale lumii ca plantă medicinală.

În același timp, știința încă nu poate explica exact care sunt mecanismele care asigură reducerea mortalității la persoanele care consumă ceai de mușețel.

Efecte secundare posibile

Mușețelul face parte din aceeași familie de plante ca ambrozia și crizantema, așa că persoanele cu alergii la aceste plante pot reacționa – uneori sever – atunci când consumă mușețel, chiar și dacă-l aplică local.

Specialiştii citaţi de doc.ro avertizează că trebuie să mergi de urgență la medic dacă ai vărsături, iritații ale pielii sau reacții alergice (strângere în piept, respirație șuierătoare, urticarie, erupție cutanată, mâncărime) după utilizarea mușețelului.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

7 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

8 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

8 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

9 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

9 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra