Sari la conținut

Specialist: cele mai bune 3 ceaiuri, pe care trebuie să le bei zilnic. Multiple beneficii

Ceai verde
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Cele mai bune 3 ceaiuri, pe care trebuie să le bei zilnic. Consumul de ceai a fost considerat un obicei care promovează sănătatea, încă din cele mai vechi timpuri.

Iar cercetarea medicală modernă oferă o bază științifică pentru această credință. Ceaiul este a doua cea mai băută și apreciată băutură după apă, din toate timpurile. De pildă, semnificația ceaiului în gestionarea cancerului, diabetului, ulcerului gastric, gripei, bolilor neurologice etc. este bine documentată.

Celebrul fitoterapeut Simon Gibbons, profesor de fitochimie in cadrul Facultatii de Farmacie de la Universitatea din Londra, spune că o persoană care bea cel puțin trei căni de ceai în fiecare zi, beneficiile sunt imense: îi întărește imunitatea și reduce riscul tumorilor pe creier sau al unui accident vascular cerebral.

Dar iată care sunt beneficiile pentru minte, trup si suflet, pe care le au trei ceaiuri recomandate de specialiști.

formarea pietrelor la rinichi

Cele mai bune ceaiuri: Ceaiul verde

Potrivit studiilor, acesta este perfect pentru cei care vor să slăbească, îmbunătăţeşte funcţiile creierului, are proprietăţi antibacteriene şi reduce riscul de diabet şi boli de inimă.

Potrivit exquis.ro, studiile efectuate de oamenii de ştiinţă până în prezent arată că ceaiul verde ajută la prevenirea cancerului. Totul se datorează unui compus numit epigallocatechin gallate (EGCG), care are rolul de a stopa multiplicarea celulelor canceroase şi de a le distruge.

În urma cercetărilor, s-a constatat că ceaiul verde consumat cu regularitate reduce riscul de cancer la sân (cu 22%), de prostată (cu 48%) şi de colon (cu 57%).

Ca să te bucuri de efectele miraculoase ale ceaiului verde este recomandat să bei trei căni în fiecare zi.

Ceaiuri minune: Ceaiul de mușețel 

Un alt ceai benefic pentru sănătate este ceaiul de muşeţel. Acesta are proprietăţi antiseptice şi antispastice, reducând astfel iritaţia intestinelor.

De asemenea, acesta ameliorează balonarea şi reduce gazele intestinale. Mai mult de atât, reglează secreţia de sucuri digestive şi îmbunătăţeşte tranzitul intestinal.

Consumă acest ceai de mai multe ori pe zi şi nu vei mai avea probleme digestive.

 

Ceaiul de ghimbir

Oamenii de ştiinţă au descoperit peste 500 de compuşi în rădăcina de ghimbir, care acţionează asupra întregului organism. Încă din cele mai îndepărtate vremuri, ghimbirul a fost consierat un medicament capabil să vindece diverse afecţiuni.

  • Îmbunătăţeşte digestia şi rezolvă problemele legate de tranzitul intestinal
  • Scade colesterolul rău
  • Este util în stările de greaţă
  • Stimulează arderea grăsimilor

Tot ce trebuie să faci pentru a prepara ceaiul este să fierbi câteva rondele de ghimbir în apă, timp de 15 minute. După ce s-a răcit, adaugă puţină miere de albine şi zeamă de lămâie. Va fi delicios şi foarte sănătos.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel