Ceaiul care previne cancerul și ajută la arderea grăsimilor

Recent, site-ul Women’s Health a relatat că un nou studiu efectuat pe aproape o jumătate de milion de persoane din Marea Britanie a ajuns la concluzia că ceaiul reduce cu 13% numărul de decese premature.

În cadrul cercetării, nouă din zece au declarat că ceaiul pe care îl consumă cel mai mult este ceaiul negru și, printre rezultate, experții au remarcat că un consum mai mare de ceai este asociat cu un risc mai mic de mortalitate.

Ceaiul este o băutură bogată în antioxidanți care sunt legați de o mai bună sănătate a inimii, a intestinelor și a creierului. În plus, este o băutură fabricată cu compuși vegetali sănătoși numiți polifenoli, care acționează pentru a controla efectele dăunătoare ale unor celule din organism.

În mod similar, aceste acțiuni au fost, de asemenea, legate de un risc redus de boli cronice, inclusiv boli de inimă și demență.

La rândul său, ceaiul poate contribui, de asemenea, la îmbunătățirea funcției cerebrale, a densității osoase și a bunăstării mentale. De exemplu, britanicii consumă echivalentul a 100 de milioane de cești de ceai pe zi, potrivit US Herald.

Sursă FOTO: Unsplash

În ceea ce privește ceaiul negru, Natural Medicines explică și alte beneficii:

Stimulant

Ceaiul negru, ca și alte băuturi cu cofeină, ajunge să fie stimulant, deoarece previne scăderea vigilenței. Potrivit site-ului, consumul de ceai negru poate îmbunătăți vigilența oamenilor.

Previne osteoporoza

Medline Plus subliniază că cercetări recente au arătat că ceaiul negru oferă rezistență osoasă, întrucât femeile adulte care consumă acest produs au demonstrat că au oasele mai tari, astfel că riscul de fractură pe măsură ce îmbătrânesc scade.

Reduce inflamația organismului

Deoarece este bogat în polifenoli, componente naturale care protejează celulele de oxidare, ajută la reducerea efectelor radicalilor liberi. De asemenea, contribuie la procesele antiinflamatorii ale organismului.

Ajută la pierderea în greutate

Potrivit unor cercetări conduse de Universitatea din California, acest tip de infuzie favorizează pierderea în greutate, deoarece este diuretică și promovează bacteriile bune din intestin. Acest lucru ajută la accelerarea metabolismului, beneficiind de o pierdere sănătoasă în greutate.

Beneficiază microbiomul intestinal

Ceaiul negru are un impact puternic asupra microbiomului intestinal. Potrivit experților de la UCLA Center for Human Nutrition, această infuzie se dovedește a fi prebiotică. „Rezultatele sugerează că ceaiurile verde și negru sunt prebiotice, substanțe care induc creșterea microorganismelor care contribuie la bunăstarea unei persoane”, notează publicația.

Ajută la prevenirea cancerului de colon

Această băutură are proprietăți antioxidante, precum și substanțe care pot proteja celulele de deteriorarea ADN-ului cauzată de speciile reactive de oxigen. De asemenea, site-ul cancer.gov subliniază că există dovezi care arată că aceasta inhibă proliferarea celulară în tumori și provoacă apoptoză.

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

4 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

5 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

5 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

6 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

6 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra