luni, septembrie 26, 2022

Ceaiurile și infuziile sunt asul din mânecă pentru mulți oameni. Ameliorează diferite afecțiuni de sănătate, precum digestia proastă, durerile de cap, insomnia, infecțiile și chiar pentru a regla emoțiile.

Proprietățile nu sunt deloc necunoscute, ci mai degrabă au fost împărtășite din generație în generație. Prin urmare, ceaiul continuă să fie una dintre cele mai populare băuturi din lume, alături de cafea, nu numai pentru aroma sa, ci și pentru utilizările sale medicinale.

Te-ar mai interesa: SCHIMBARE TOTALĂ! Mesajul Anamariei Prodan pentru ...

Unul dintre compușii caracteristici ai acestei băuturi este aportul său de cofeină, prezent în frunzele de ceai, al cărui efect popular este de a „trezi” organismul, deoarece stimulează funcțiile creierului și îl pune în stare de alertă, după cum explică Medline Plus.

Cât ceai este bun pentru sănătate?

Primul lucru de remarcat la ceaiul negru este varietatea acestei băuturi care conține o cantitate mai mare de cofeină; Din acest motiv, trebuie luate în considerare aceleași precauții ca și în cazul cafelei, deoarece consumul ei excesiv poate genera reacții adverse precum durerile de cap sau insomnia.

Aportul lui in cantitati moderate nu trebuie sa fie daunator si, dimpotriva, poate avea multiple beneficii pentru organism.

Te-ar mai interesa: Ce se va întâmpla cu școlile în această iarnă: Se ...

Rezultatele unui studiu împărtășit de Medical News Today indică faptul că consumul de câteva căni de ceai pe zi poate ajuta la prevenirea dezvoltării diferitelor afecțiuni.

Ceaiul negru este obținut din oxidarea plantei, ceea ce îi permite să conțină și compuși antioxidanti. Tocmai datorită acestui efect din urmă se recomandă consumul lui pentru menținerea sănătății.


Ceaiul negru ar putea reduce riscul de deces cu până la 12%

Printre condițiile pe care această băutură le poate atenua se numără unele dintre cele mai frecvente cauze de deces la nivel global, cum ar fi bolile de inimă, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Te-ar mai interesa: Cum sa alegeti un camin de batrani potrivit pentru...

În ceea ce privește cantitatea recomandată, în urma analizei a 500.000 de participanți la un studiu și a obiceiurilor lor de consum, s-a constatat că este recomandat să bei între una și trei căni de ceai negru zilnic, întrucât există mai multe riscuri decât beneficii în cazul depășirii acestei cantități.

Aceste două căni ar putea ajuta la prevenirea afecțiunilor cardiace, a problemelor cerebrovasculare și la promovarea sănătății generale.

Te-ar mai interesa: Corpurile de iluminat joacă un rol important în pr...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private