Hibiscusul este o plantă foarte apreciată în medicina naturistă, care creşte în regiunile calde, tropicale şi subtropicale.
Un studiu din 2007 a scos la iveală că persoanele care luau doze de 250 de mg de pudră de hibiscus își mențineau tensiunea arterială la un nivel sănătos.
O altă cercetare, publicată în Journal of Nutrition a demonstrat, de asemenea proprietățile antihipertensive ale hibiscusului. Șaizeci și cinci de hipertensivi cu vârste cuprinse între 30 și 70 de ani au luat parte la un studiu de șase săptămâni. Indiferent de vârstă, extractul de hibiscus a reușit să scadă tensiunea sistolică a voluntarilor.
De asemenea, ceaiul de flori de hibiscus conţine antioxidanţi care ajută la reducerea depozitelor de grăsime instalate pe artere şi scade nivelul colesterolului rău din sânge.
Ce pot mânca de Paște cei diagnosticați cu diabet. Un medic spune că „se pot…
Medici: Digestia va fi pusa la grea încercare în perioada sărbătorilor pascale Piețele și magazinele…
Cancerul hepatic, una dintre cele mai mortale afecțiuni. Simptome care apar imediat după ce mănânci…
Gura Siriului, una dintre destinaţiile preferate ale turiştilor! Obiectiv pe care nu ar trebui sa-l…
Trusa de prim-ajutor, o necesitate în vacanțe! Atunci când te pregătești să pleci în vacanță,…
Atenționare cibernetică! Fiţi atenţi când faceţi cumpărături online în timpul sărbătorilor, atrage atenţia Directoratul Naţional pentru…